38 ülkenin tasarımcı gençleri Ankara’da buluştu

Dünyanın genç tasarımcıları Ankara’da buluştu. Bu yıl 10'uncusu yapılan Uluslararası Düş Çizgisi Tasarım Olimpiyatı'na 38 ayrı ülkeden 305 genç tasarımcı, tasarım dünyasına katkı sunmak üzere bir araya geldi. Teknoloji ve Tasarım...

Google Haberlere Abone ol
38 ülkenin tasarımcı gençleri Ankara’da buluştu

Dünyanın genç tasarımcıları Ankara’da buluştu. Bu yıl 10'uncusu yapılan Uluslararası Düş Çizgisi Tasarım Olimpiyatı'na 38 ayrı ülkeden 305 genç tasarımcı, tasarım dünyasına katkı sunmak üzere bir araya geldi.

Teknoloji ve Tasarım Merkezi Derneği((TTM)) tarafından düzenlenen olimpiyata pek çok resmi ve sivil teşekkülün desteklediği ile en geniş katılımlı uluslararası tasarım olimpiyatı unvanı taşıyor. Uluslararası Olimpiyatın jüri değerlendirmesi, dünyada alanında çok büyük üne sahip, saygın tasarımcılar tarafından yapılıyor.

Bu yıl 10'uncusu düzenlenen Olimpiyata dünyanın 38 ülkesinden toplam 5 bin 876 proje başvurusu oldu. Başvuru yapılan projeler arasından ön elemeyi geçen 126 proje Ankara Kentpark Alışveriş Merkezi’nde görücüye çıktı. Tasarım dünyası ve Ankaralıların büyük ilgiyle izlediği proje sergisi iki gün boyunca açık kalacak. Görücüye çıkıp, dereceye giren proje sahipleri, 26 Mayıs 2014 tarihinde, Atlantik Okulları İncek Kampüsü’nde düzenlenecek törenle ödüllerini alacak.

Teknoloji ve Tasarım Derneği Merkezi Başkanı İlhan Yerli, tasarım olimpiyatları hakkında şunları söyledi: “Düş Çizgisi 10 yıl önce uluslararası bir olimpiyat olma heyecanı ve azmiyle Türkiye'de düzenlenmeye başlandı. Çizgisinden sapmadan, ölçüsünden taviz vermeden katılımcılarına daha faydalı olabilme düşüncesiyle çabalamaya devam edildi. Her yıl tasarım alanında ilgililere en doğru, en faydalı bilgileri aktarma, onları dünyanın önde gelen akademisyen ve tasarımcıları ile bir araya getirme düşüncesiyle ileriye dönük çalışmalar yapıldı." dedi.

Varlık içerisinde temel değerlerin tümünün en merkezindeki insanı odak göstererek kurgulanan ve çatısını insani değerler çerçevesinde örgülenen Düş Çizgisi’nin gelişritilmesi için çalıştıklarını kaydeden Yerli, "Ulusal olarak gerçekleştiği ilk günden, uluslararası düzeyde onuncusunu düzenleyeceğimiz bu güne kadar heyecanımızı ve organizasyona iştirak eden yarışmacılara olan saygımızı bir an olsun kaybetmedik. Farklı ülkelerden farklı sosyal ve kültürel formasyonun etkisiyle yetişmiş katılımcıların aynı sorun üzerinde çözüm önermeye çalışmaları tasarımın ayrıca geneli ilgilendiren ortak bir dil olduğu, neticelerinin de buna paralel olarak aynı oranda fayda sağlayacağı düşüncesini savunduk, bu amaçla uluslararası düzeydeki bu ve benzeri organizasyonların devam etmesi ve desteklenmesi gerektiğini düşünüyoruz.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar