38 kişinin öldüğü Şırnak bombardımanı dosyasına görevsizlik

Şırnak’ın Koçağıllı ve Kuşkonar köylerinin 26 Mart 1994 tarihinde savaş uçakları tarafından bombalanması sonucu 38 kişinin öldüğü olayla ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı ‘görevsizlik’ kararı vererek dosyayı askeri savcılığa gönderdi.

Google Haberlere Abone ol
38 kişinin öldüğü Şırnak bombardımanı dosyasına görevsizlik

Şırnak’ın Koçağıllı ve Kuşkonar köylerinin 26 Mart 1994 tarihinde savaş uçakları tarafından bombalanması sonucu 38 kişinin öldüğü olayla ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı ‘görevsizlik’ kararı vererek dosyayı askeri savcılığa gönderdi. Kararın, faili meçhul soruşturmaları yürüten savcılardan 'dosyanın alınmasından' hemen sonra verilmesi dikkat çekti. Askeri savcılık, 26 Mart’a kadar dava açmazsa soruşturma zaman aşımından düşmüş olacak.

Geçen yıl Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından raftan indirilen dosya ile ilgili kurumlara yazı yazılmış, Hava Kuvvetleri Komutanlığı, bombalamanın olduğu gün ve saatte bölgede herhangi bir uçağın uçmadığını bildirmişti. Ancak Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, savcıya detaylı bilgi ve belgeler göndermişti. Belgede, "1994 yılında Şırnak ili batısı ile Kuzeybatısı 10 NM (18.55 km)'de Hava Kuvvetleri Komutanlığı tarafından iki uçuş icra edildiği tespit edilmiştir." denilmiş ve bombardıman kabul edilmişti. CİHAN

Yorumlar