38 aile trafo üzerinde yaşıyor

Bağcılar’da, 38 ailenin yaşadığı bir binanın altındaki elektrik trafosu bina sakinlerini tedirgin ediyor. Belediye, BEDAŞ ve çok sayıda kuruma başvuruda bulunduklarını söyleyen bina sakinleri, durumlarını “Bir bombanın üzerinde yaşıyoruz.”...

Google Haberlere Abone ol
38 aile trafo üzerinde yaşıyor

Bağcılar’da, 38 ailenin yaşadığı bir binanın altındaki elektrik trafosu bina sakinlerini tedirgin ediyor. Belediye, BEDAŞ ve çok sayıda kuruma başvuruda bulunduklarını söyleyen bina sakinleri, durumlarını “Bir bombanın üzerinde yaşıyoruz.” diye özetliyor. Sesten ve kokudan uyuyamadıklarını anlatan vatandaşlar, yetkililerden yardım bekliyor.

İnönü Mahallesi 29/2 Sokak’ta bulunan, içinde 38 ailenin yaşadığı binanın altındaki trafo bina ve mahalle sakinlerinin kabusu oldu. Yaklaşık 25 yıl önce inşa edilen binanın bodrum katına trafo kurulmuş. O günden beri de bina sakinleri defalarca yangın tehlikesi atlatmış. Vatandaşlar, ilgili kurumlara başvurarak trafonun kaldırılmasını istemiş ancak bu konuda hiçbir gelişme olmamış.

Binadan yakın bir zamanda daire aldığını ancak trafoyu fark edemediğini söyleyen Hüseyin Yaşar, “Kokudan ve sesten uyuyamıyoruz. İlla bir insan öldüğü zaman mı bu trafo kaldırılacak?” diye şikâyetini dile getirdi. BEDAŞ’a ve Zabıta Müdürlüğü’ne konuyla ilgili dilekçe gönderdiklerini ancak henüz bir cevap alamadıklarını anlatan Yaşar, “Bu trafo, açık ve tehlikesiz bir alanda olmalı. 38 ailenin yaşadığı binanın altına trafo yapılmasını anlamıyorum.” dedi.

Bir bina sakini ise bina yapılırken dönemin belediyesinin trafo koyma karşılığı müteahhide bir kat daha fazla atma izni verdiğini iddia etti. Belediye ve müteahhidin anlaşarak bina altına trafo yaptıklarını kaydeden vatandaş, “Eğer sonuç çıkmazsa mahkemeye ve insan hakları ile ilgili kurumlara da başvuruda bulunacağım. Burada bir bomba ile yaşıyoruz.” şeklinde konuştu.

Başka bir bina sakini ise, sokakta oynayan çocukların zaman zaman trafoya yaklaştığını belirterek, “Çocuklarımızı uyarıyoruz ancak burada oynadıkları için trafo sürekli tehlike arz ediyor. Her yere müracaatta bulunduk ancak ‘bakarız’ deyip geçiştirdiler.” ifadelerini kullandı.

CİHAN

Yorumlar