37 bin liralık emekli ikramiyesini telefon dolandırıcılarına kaptırdı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde telefon dolandırıcılarının ağına düşen Erdemir emeklisi, emekli ikramiyesi olan yaklaşık 37 bin lirasını dolandırıcılara kaptırdı.

Google Haberlere Abone ol
37 bin liralık emekli ikramiyesini telefon dolandırıcılarına kaptırdı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde telefon dolandırıcılarının ağına düşen Erdemir emeklisi, emekli ikramiyesi olan yaklaşık 37 bin lirasını dolandırıcılara kaptırdı. Yaşanan olay Belen Sanayi Sitesi güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi.

Olay 2 Nisan Çarşamba günü meydana geldi. İddialara göre Erdemir emeklisi olan Mehmet E. kendisine ait bahçede çalıştığı sırada kendisini polis olarak tanıtan şahıs, kendisine sahte para operasyonu yapılacağını, operasyondan önce bankadan parasını çekmesini istedi. Bankadaki 36 bin 465 liralık emekli ikramiyesi çekerek kendisini polis olarak tanıtan Ayhan T.'yi arayan Mehmet E., paranın Belen Sanayi Sitesi girişine getirmesi talimatını aldı. Belen Sanayi Sitesine gelen Mehmet E., Ayhan T. ile telefonla görüştükten sonra para dolu siyah renkli poşeti aracın camından atarak uzaklaştı.

Paranın atılmasından yaklaşık 1 dakika sonra Belen Sanayi Sitesi'nden çıkış yapan 14 BZ 273 plakalı hususi otomobil sürücüsü kapıyı açıp poşeti aldıktan sonra Zonguldak istikametine doğru kaçtı. Paraları attıktan sonra evine giden ve aradığı Ayhan T.'ye ulaşamayan Mehmet E. dolandırıldığını anlayınca Bağlık Polis Merkezi'ne şikayette bulundu. Polis, 14 BZ 273 plakalı otomobili ve sürücüsü Ayhan T.'yi arama çalışması başlattı.

KAMERA O ANI KAYDETTİ

Belen Sanayi Sitesi güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde kendisine ait kamyoneti ile site girişine gelen Mehmet E., kısa süre bekledikten sonra para dolu siyah renkteki poşeti camdan atarak uzaklaşıyor. Kısa süre sonra siteden çıkan 14 BZ 273 otomobil sürücüsü aracın kapısını açarak poşeti aldıktan sonra uzaklaştığı görülüyor. CİHAN

Yorumlar