36 yaşındaki İsmail Alkurt nakil olamazsa 4 çocuğunu yetim bırakacak

Gaziantep'te yoğun bakımda yatan 36 yaşındaki İsmail Alkurt, acil karaciğer nakli yapılmazsa hayatını kaybedecek. 4 yıldır hasta olan Alkurt'a eşinin daha 2-3 gün önce verdiği karaciğer de çare olmamış. Alkurt'un eşi ve 4 çocuğu gözü...

Google Haberlere Abone ol
36 yaşındaki İsmail Alkurt nakil olamazsa 4 çocuğunu yetim bırakacak

Gaziantep'te yoğun bakımda yatan 36 yaşındaki İsmail Alkurt, acil karaciğer nakli yapılmazsa hayatını kaybedecek. 4 yıldır hasta olan Alkurt'a eşinin daha 2-3 gün önce verdiği karaciğer de çare olmamış. Alkurt'un eşi ve 4 çocuğu gözü yaşlı bir şekilde aile reislerine dua ediyor.

Ailesi seferber olmuş, karaciğer yetmezliği nedeniyle hastanede yatan İsmail Alkurt için organ nakli bekliyor. Hepatit B hastası olan kardeşi İsmail'in hastalığının, daha sonra siroza dönüştüğünü belirten abi Hakan Alkurt, sirozdan ölen babaları Nuri Alkurt gibi kardeşini de kaybetmek istemediklerini dile getirdi.

Abi Alkurt, karaciğer nakli gerçekleşmez ise kardeşlerini de aynı hastalıktan kaybedeceklerini söyledi. Kardeşinin tedavisi için organ nakli beklediklerini dile getiren Hakan Alkurt (38), acilen karaciğer nakline ihtiyaç duyduklarını söyledi. Alkurt, "Yengem ve dört yeğenim gözü yaşlı çaresiz bekliyor. Bütün duyarlı vatandaşlardan, sesimize kulak vermelerini istiyoruz. Pazartesi günü yapılan ameliyatta hanımından alınan ciğeri vücudu kabul etmedi. 4-5 gün içerisinde yeni bir nakil olmazsa durumu daha da kötüye gidip hastayı kaybetme riskinin çok yüksek olduğunu doktorlar söyledi." dedi. Kardeşinin 4 yıldır bu hastalıkla uğraştığını ifade eden Alkurt, şu anda kardeşinin makineye bağlı olarak yaşadığını, solunum yetmezliği başladığı için kardeşinin yoğun bakımda olduğunu açıkladı.

Kardeşi İsmail için yardım beklediklerini, gözyaşları içerisinde söyleyen abla Gülnaz Kılınç da aynı hastalıktan muzdarip. Rahatsız olmasına rağmen kardeşi için hastaneye gelen abla Kılınç, "Kardeşim şu an siroz hastası. Pazartesi günü hanımı kendi karaciğerini verdi. Ancak vücudu karaciğeri kabul etmedi. Allah rızası için yardım bekliyoruz." diye konuştu. Göz yaşları içerisinde hastane bahçesinde kardeşleri için müjdeli haber bekleyen Alkurt aile yakınları, duyarlı vatandaşlardan yardım istedi.

CİHAN

Yorumlar