36 CHP’liye ‘Berkin’ soruşturması açıldı

Gezi Parkı protestolarında başına isabet eden gaz kapsülü nedeniyle hayatını kaybeden 15 yaşındaki Berkin Elvan için Konya’da gösteri yapan 36 CHP’liye Emniyet Müdürlüğü tarafından ‘Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret’...

Google Haberlere Abone ol
36 CHP’liye ‘Berkin’ soruşturması açıldı

Gezi Parkı protestolarında başına isabet eden gaz kapsülü nedeniyle hayatını kaybeden 15 yaşındaki Berkin Elvan için Konya’da gösteri yapan 36 CHP’liye Emniyet Müdürlüğü tarafından ‘Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret’ iddiasıyla soruşturma açıldı. CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Anayasal haklarını kullanan CHP’lilere karşı Konya’da siyasi bir operasyon yapıldığını belirterek TBMM’de İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın cevaplaması üzerine soru önergesi verdi.

Atilla Kart, polis şiddeti sonucu 269 gün komada kaldıktan sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan için 11 Mart 2014 tarihinde Meram’da bulunan Gedavet Parkı’nda protesto gösterisi düzenlendiğini belirterek “Toplantı, gösteri ve yürüyüş hakları kapsamında anayasal haklarını kullanan bu grup, hiçbir şiddet eylemine başvurmadan bu yürüyüşü gerçekleştirmiştir. Kamu malına zarar verilmemiştir. Uygulanan polis şiddeti protesto edilmiştir. Hedef gözeterek Berkin’in ölümüne yol açan kamu görevlilerini himaye eden, onlara sahip çıkan hükümet protesto edilmiştir. Hiç kimsenin şahsı hedef alınmadan, Berkin’e yönelik şiddet eylemi protesto edilmiş ve Berkin anılmıştır. Hal böyle iken; Konya Emniyeti’nin hazırlamış olduğu fezleke doğrultusunda “Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret” iddiasıyla , Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturma yapıldığı ve bu kapsamda Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları ağırlıklı 36 üye hakkında adli soruşturma yapıldığı öğrenilmiştir.” dedi.

CHP’YE SİYASİ BİR OPERASYON NİTELİĞİNDE

Gösteri, yürüyüş ve protesto hakkının Anayasayla güvence altına alınan temel hak ve özgürlüklerden olduğuna dikkat çeken Konya Milletvekili Kart, “Anayasal haklarını barışçıl bir şekilde kullanan bu grubun içinde bulunan CHP’li üyelerin özellikle hedef alınarak, haklarında fezleke düzenlenmiş olması; CHP örgütlerine yönelik bir siyasi operasyon niteliğindedir. Siyasi iktidarın Türkiye genelinde yaratmış olduğu dikta anlayışını, 'Kanunsuz emir ve talimat' yoluyla, Konya’da da uygulamak istediği görülmektedir.

CHP örgütleri, bu tür siyasi baskılar karşısında yılgınlığa kapılmayacak ve provokasyona gelmeyecektir. CHP örgütleri; bu siyasi bilince, sorumluluğa ve sağduyuya sahiptir."

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, cevaplanmak üzere şu iki soruyu İçişleri Bakanı’na yöneltti: “Anayasanın 34. maddesi kapsamında temel hak ve özgürlüklerini barışçıl bir şekilde kullanan, 15 yaşındaki Berkin’e uygulanan şiddeti protesto eden bu grubun içinden, neden özellikle CHP’li üyeler hedef alınarak fezleke düzenlenmiştir? Sözü edilen protesto gösterisi sebebiyle; Kimler hakkında, hangi gerekçe ve iddiayla soruşturma sürdürülmektedir?” CİHAN

Yorumlar