35 yıldır hobi olarak sınava giriyor

Bafra'da ilkokulda sözleşmeli öğretmenlik yapan 53 yaşındaki Adem Topçuoğlu, bu yıl 35'inci kez üniversite sınavına girdi. T

Google Haberlere Abone ol
35 yıldır hobi olarak sınava giriyor

Samsun'un Bafra İlçesi'nde, ilkokulda sözleşmeli öğretmenlik oluşturan 53 yaşındaki Adem Topçuoğlu, bu yıl 35'inci kez üniversite sınavına girdi. Topçuoğlu, sınava girerek kendini her yıl liseden mezun olmuş bunun şeklinde hissettiğini söyledi.

Bafra'da İlçesi'nde sözleşmeli öğretmenlik oluşturan Adem Topçuoğlu, 35 yıldır kesintisiz olarak her yıl üniversite sınavına giriyor. 1980 yılında Bafra Lisesi'nden mezun bulunan Topçuoğlu, bu yıl 35'inci kez sınava girdi. Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nda öteki adaylarla müşterek soruları çözmek için ter döktü. Sınav coşkusunu yaşamaktan haz aldığını dile getiren Topçuoğlu, "Mezun olduktan sonra her yıl sınava girdim. 3 üniversite bitirdim. Ama sınava girmekten vazgeçmedim. Herkesin bir hobisi var. Benim hobimde üniversite sınavlarına girmek. Yeni mezun öğrenciler bunun şeklinde o heyecanı yaşamak için sınava giriyorum. Ömrümün ½ si sınavla geçti. Her yıl liseden yeni mezun olmuş bunun şeklinde heyecanla sınava giriyorum. Sınav benim hobim, ölene kadar devam edecek. Bu sınav ilk kez ve son kez sınav değildir. Hiç kimse stres yapmasın, sınavın senesi de vardır" diye konuştu.

Bekar bulunan Topçuoğlu, Anadolu Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksek Okulu'nu, Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi'ni ve Dumlupınar Üniversitesi Kütahya Meslek Yüksekokulu Otobüs Şoförlüğü Bölümü'nü bitirdiğini dile getirdi.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar