34. Uluslararası Çorum Hitit Fuar ve Festivali başladı

Çorum Valiliği ile Belediye tarafından ortaklaşa düzenlenen ve geleneksel hale getirilen Uluslararası Çorum Hitit Fuar ve Festivali'nin 34'ncüsü başladı.Festivalin açılışı Hürriyet Meydanında gerçekleşirken, çeşitli ülkelerden gelen...

Google Haberlere Abone ol
34. Uluslararası Çorum Hitit Fuar ve Festivali başladı

Çorum Valiliği ile Belediye tarafından ortaklaşa düzenlenen ve geleneksel hale getirilen Uluslararası Çorum Hitit Fuar ve Festivali'nin 34'ncüsü başladı.

Festivalin açılışı Hürriyet Meydanında gerçekleşirken, çeşitli ülkelerden gelen gösteri gurupları halk dansları ile büyük beğeni topladı. Gösteriye Kosova, Kırgızistan, Polonya, Letonya ile Giresun, Samsun, Adana, Kayseri, ve Zonguldak'tan gelen guruplar gösteri düzenledi.

Burada konuşan Çorum Valisi Sabri Başköy, festivallerin önemini anlatarak ''Festivaller şehirlerimizin düğünleridir.'' dedi. Vatandaşları festivale davet ettiğini dile getiren Başköy, birlikteliğin olabileceği önemli bir organizasyon olduğunu kaydetti. Daha sonra konuşan Çorum Belediye Başkan Vekili Zeki Gül ise şehrin Anadolu'da yükselen bir yıldızı olduğunu ifade etti.

Gül, ''Bu festivali planlarken Çorum'un sosyal, kültürel ve ekonomik hayatına nasıl daha çok katkı sağlayabiliriz, şehrimizi nasıl daha çok tanıtabiliriz bilinciyle planlıyoruz. Çok şükür bu hedefimizi büyük ölçüde gerçekleştiriyoruz. Çorum artık, büyük organizasyonların yapıldığı, sempozyumların, çalıştayların düzenlendiği kısaca ülkemizi ilgilendiren konuların konuşulduğu bir şehir oldu.'' dedi.

Festival kapsamında ise Fuar alanına kurulan eğlence yerleri kuruldu. Her akşam ünlü sanatçının sahne alacağı ortam oluşturan belediye uzun süredir festivalin duyurusunu yapıyor. CİHAN

Yorumlar