33 yıl önce kaymakam olarak görev yaptığı Sivas'a vali olarak döndü

Malatya’da tedavi olduğu hastanede vefat eden Vali Zübeyir Kemelek’ten boşalan Sivas Valiliği görevine atanan Alim Barut, Sivas’ta görevine başladı.

Google Haberlere Abone ol
33 yıl önce kaymakam olarak görev yaptığı Sivas'a vali olarak döndü

Malatya’da tedavi olduğu hastanede vefat eden Vali Zübeyir Kemelek’ten boşalan Sivas Valiliği görevine atanan Alim Barut, Sivas’ta görevine başladı. Kaymakamlık görevine ilk olarak Sivas’ta başlayan Barut, 33 yıl sonra bu kez ilin valisi olarak geldi.

Bakanlar Kurulu kararıyla Sivas Valiliği görevine atanan Alim Yıldız, görevine başladı. Valilik önünde çiçekle karşılanan Vali Alim Barut’u Vali Vekili Ömer Kalaylı, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Emniyet Müdürü Selçuk Kızılay, İl Jandarma Komutanı Okşin Akşit, vali yardımcıları ve ilçe kaymakamları ile sivil Toplum kuruluşlarının temsilcileri ve mülki idare amirleri katıldı. Kuyruğun uzun olması dikkatlerden kaçmadı.
Karşılamanın ardından makamına geçen Vali Alim Barut, daha sonra ise basın mensupları ile bir araya geldi.

"ZÜBEYİR KEMELEK ÇOK SEVDİĞİM BİR ARKADAŞIMDI"

Bugün itibari ile Sivas’ta göreve başlamanın mutluluğunu yaşadığını belirten Barut, 2 hafta önce hayatını kaybeden Vali Zübeyir Kemelek’ten sonra göreve başlamanın burukluğunu yaşadığını anlatarak, “Tabi öncelikle geçen hafta aramızdan ayrılan Zübeyir Kemelek çok sevdiğim bir arkadaşımdı. Ondan sonra buraya gelmiş olmak ve böyle bir acı durumdan sonra burada göreve başlamanın tabi ki bir burukluğu var.”dedi.

“HİZMETTE ASILOLAN HALKLA BİRLİKTE OLMAK”

Asaleten ilk kaymakamlığa Sivas’ın Yıldızeli’nde başladığını kaydeden Vali Barut, şöyle devam etti:
“Dolayısıyla Sivas’ın gerek nüfus olarak gerek alan olarak, geniş olması sorumluluğumun ne kadar büyük olduğunu gösteriyor ve aynı zamanda gayreti gerektiriyor. Büyük sorumluluk ancak gayretlerle aşılır. Hizmetimizde esas olan tamamiyle halkla beraber olmak, aziz milletimizin hizmetinde olmak, başka hiç gaye gütmedim. bu gayretimin bu çalışmamın eseri diyelim, taktir ettiler idareciler, bizi yönetenler beni 33 yıl sonra tekrar Sivas’a gönderdiler. Hepsine müteşekkirim”

“24 SAAT SİVASLININ EMRİNDEYİM”
Vali Barut, Sivas’ı yakından tanıdığını belirterek, “Valinin görev yapabilmesi için mesai arkadaşlarının ve halkın yardımcı olması gerektiğine vurgu yaparak, Ben bu birlikteliği sağlamak için tüm gayretimi göstereceğim bundan sonraki her 24 saatimiz Sivas’ın Sivaslıların hizmetinde emrinde çalışacağız.” ifadesini kullandı.

Vali Alim Barut daha sonra ise mülki idare amirleriyle toplantı yaparak ilk mesaisine başladı.
CİHAN

Yorumlar