3130 numaralı kaskla dövülen kişi yaşadıklarını anlattı

İzmir’de dün gece Berkin Elvan’ın ölümü nedeniyle düzenlenen protesto gösterileri sırasında polisler tarafından darp edilen Mustafa Candemir, yaşadıklarını anlattı.

Google Haberlere Abone ol
3130 numaralı kaskla dövülen kişi yaşadıklarını anlattı

İzmir’de dün gece Berkin Elvan’ın ölümü nedeniyle düzenlenen protesto gösterileri sırasında polisler tarafından darp edilen Mustafa Candemir, yaşadıklarını anlattı.

Kask ve jop darbeleri ile aldığı tekmelerle burnu kırılan, vücudunun birçok yerinde morluklar oluşan Candemir, olayın yaşandığı gün sendikalar olarak öğlen toplandıklarını, konuşma ve yürüyüşün ardından dağıldıklarını belirtti. Günün devamında yürüyüşe destek amacıyla Alsancak’a gittiklerini ifade eden Candemir, “Biz oraya taşkınlık yapmaya olay çıkarmaya gitmedik. Bulunduğumuz yerde hiçbir şey yapmadan duruyorduk. Daha polisler gelmeden, olay olmadan gaz bombaları atılmaya başladı. Gaza maruz kalınca biz de köşeye sığındık, polisler üzerimize yürümeye başladı. Tanımadığım 2 bayan da aynı yere sığındı. O kadar çok gaz kullandılar ki, öğürmeye başladım. Oradan geçen polislere, ‘yeter artık, mahvettiniz, öldürdünüz’ dedim. Saldıran polisler dönüp bana küfürlü konuştu.” dedi.

"POLİSE KÜFRETMEMELERİNİ SÖYLEDİM"

‘Yeter artık, öldürdünüz’ şeklindeki sözlerinin ardından polisin dönerek küfredip elindeki kaskı kendisine doğru fırlattığını, diğer polislerinde üzerine doğru geldiğini belirten Candemir, “Küfretmemeleri söyledim. Polislerden biri bana, ‘ne diyorsun lan’ dedi. O sırada bana vurdu, bir tanesi de elindeki kaskı suratıma vurdu. Kendimden geçip yere düştüm. Düşünce hepsi üzerime jop, tekme ve yumruklarla saldırdı. Öldüresiye vurdu. Direk benim canıma kast ettiler. Vatandaşların çektiği görüntüde bu açık ve net görünüyor.” şeklinde konuştu.


BURNU KIRILDI VÜCUDUNDA DARP İZLERİ VAR

Burnundaki kırığın yanı sıra vücudumda darbe izleri olduğunu belirten Candemir, “Ölebilirdik, o kask beton gibi bir şey. Suratıma vurunca ölebilirdim, beyin fonksiyonlarımı kaybedebilirdim.” diye konuştu. Üzerine atılan kaskın dışında bir de suratına vurulan kask olduğunu da ifade eden Candemir, suç duyurusunda bulunacağını, yaşanan olayın arkasını bırakmayacağını söyledi. Mahkemelere güveninin kalmadığını da kaydeden Candemir, “Hala Berkin Elvan’ı öldüren polis bile bulunmadı. Benim hiçbir şeye güvenim kalmadı ama sonuna kadar hakkımı savunacağım.” dedi.

Candemir, yaşadığı olayın ardından kendisine devletin yöneticilerinden hiçbirinin almadığını da dile getirdi.
CİHAN

Yorumlar