300’e yakın TIR'ın yükü makine parkı Hopa Limanı'ndan gemiye yükleniyor

Hopa Limanına gelen 2 kargo gemisine aynı anda yükleme ve boşlatma işlemi yapıldı. Türkmenistan’da çalışmalarını tamamlayan bir sondaj firması, işlerinin bitmesi sonrası sahada bulunan iş makine parkını 300’e yakın TIR ile Hopa Limanı'na getirerek liman.

Google Haberlere Abone ol
300’e yakın TIR'ın yükü makine parkı Hopa Limanı'ndan gemiye yükleniyor

Hopa Limanına gelen 2 kargo gemisine aynı anda yükleme ve boşlatma işlemi yapıldı. Türkmenistan’da çalışmalarını tamamlayan bir sondaj firması, işlerinin bitmesi sonrası sahada bulunan iş makine parkını 300’e yakın TIR ile Hopa Limanı'na getirerek liman geri sahasına depolamıştı. Hopa Liman sahasına depolanan sondaj malzemeleri, yüklenici firmanın Umman Sultanlığı'nda yeni aldığı petrol arama sahasına nakledilecek.

Çin Bandralı Le Taı isimli 25 bin tonluk proje kargo gemisi Hopa limanına geldi. Liman sahasında depolanan yüklerden toplam 2 bin 600 ton ağırlığındaki 170 parça yükün yükleneceği gemiye, ağır tonajlı yüklerin de kaldırılabildiği vinçlerle yükleme işlemi yapıldı. Hopa Limanı'ndan Le Taı gemisine yükleme işleminin tamamlanması ardından Umman Sultanlığı'nın Sohar Limanı'na yükler boşaltılacak. Mart ayı içinde gelecek olan büyük tonajlı ikinci gemi ile de kalan sondaj malzemelerinden oluşan proje kargo yükü yine Umman Sultanlığı'na Hopa Limanı üzerinden gönderildi ve gönderilmeye devam edecek.

Birleşik Arap Emirlikleri'nin Dubai Jebel Ali Limanı'ndan yüklediği doğalgaz santral ekipmanlarını Hopa Limanı'na getiren Hırvatistan bandıralı kargo gemisi Atlant Frauke Hopa Limanı'na geldi. 17 parçadan oluşan 703 tonluk doğalgaz ekipmanları proje kargo yükünün ilk partisi olan 17 büyük parça yükün de Hopa Limanı operasyon sahasına boşaltılması çalışmaları devam ediyor. Daha sonra da parça parça gelecek yüklerde Hopa Limanı'nda depolandıktan sonra Türkmenistan’ın Türkmenbaşı Limanı'na denizyolu ile Hopa Limanı üzerinden gönderilecek ve buradan da Özbekistan’a kara yolu ile taşınacak.

Profesyonel bir kadro tarafından boşaltma ve yükleme işlemlerinin devam ettiğini ifade eden Hopaport Genel Müdürü Meriç Burçin Özer, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede şu ifadelere yer verdi: “Biz hep söyledik. Hopa Limanı bugün hak ettiği noktada değil diye. Biz göreve geldiğimizde 575 bin ton olan elleçleme oranımızı geçen yıl itibarı ile 875 bin tona çıkardık. Bu yılki hedefimiz 1 milyon ton ve üzeridir. Hopa limanı küçük ölçekli bir liman olmaktan çıkmak zorundadır. Bunu da bu yıl hedeflerimizi tutturarak başarmak için çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Hopa Limanı 2014 yılında da hayata geçireceği projeleri hedefe koymuş ve bunun ilk ayağı olarak liman sahamız içinde bir çimento ve kül tesisi kurma çalışmalarımız hızla devam ediyor. Toplam 5 silodan olan tesisi nisan ayında hizmete açmayı hedefliyoruz. Bizim hedeflerimiz var ve emin adımlarla bu hedeflerimize ulaşma çalışmamıza da devam ediyoruz.” dedi.
CİHAN

Yorumlar