300 bin liralık çek hırsızlığı kamerada

Bakırköy'de, çek hırsızlığı şebekesi, inşaat malzemeleri üzerine iş yeri bulunan Hasan Yıldırım'ın aracından 300 bin lira değerinde çek, çek koçanları ve kredi kartlarını çaldı.

Google Haberlere Abone ol
300 bin liralık çek hırsızlığı kamerada

Bakırköy'de, çek hırsızlığı şebekesi, inşaat malzemeleri üzerine iş yeri bulunan Hasan Yıldırım'ın aracından 300 bin lira değerinde çek, çek koçanları ve kredi kartlarını çaldı. Hırsızların, otoparkta bulunan aracın yanına gelmesi ve olayı gerçekleştirmesi güvenlik kameralarına yansıdı.

Alınan bilgiye göre, Zeytinburnu'nda inşaat malzemeleri satan Hasan Yıldırım, iş yerinden ayrıldıktan sonra aracıyla Yeşilköy’de bulunan evinin önüne geldi. Aracını otoparka park eden Yıldırım, evine çıktı. Bir süre sonra, otomobille söz konusu adrese gelen şahıslar Yıldırım’a ait aracın camlarını kırarak içinde 300 bin lira değerinde çek, çek koçanları ve kredi kartları bulunan çantayı çaldı. Şahıslar geldikleri otomobille olay yerinden uzaklaştı.

Hırsızlığı fark eden Yıldırım, faktöring şirketlerini arayarak çeklerinin çalındığını bildirdi. Buna rağmen şahısların yaklaşık 100 bin liralık alışveriş yaptığı ortaya çıktı. Durumu polise de bildiren Yıldırım, yardım istedi ancak çeklerin kimler tarafından kullanıldığı bulunamadı. Yıldırım’ın iddiasına göre, savcı çekleri işleme alan faktöring şirketi ile ilgili soruşturma başlatmadı.

Emniyetin ilgilenmediğini ileri süren Yıldırım, “Bir gün sonra hemen sonra faktöringden 100 bin lira çeklerim çıktı. Alışveriş yapmışlar. Çeklerimin çalındığını izah ettim kendilerine. Cirolarını kendilerine söylediğim halde maalesef oraya ulaşamıyoruz. İkinci ciroyu ve üçüncü ciroyu buluyorum ama birinci ciro yok. Maalesef kimse söylemiyor. Emniyete izah ettim. İsimleri verdiğim halde bir türlü oraya intikal etmedi. Maalesef savcılar reddetti dediler. Bu bir şebeke dediler karakolda. Şebeke ise maalesef memurlarımızın ilgilenmediğini gördüm.” şeklinde konuştu.

Olaydan dolayı büyük zararının olduğunu anlatan Yıldırım, “Şu anda 300 milyar lira çek, 3 tane çek kaçanı, dolar çeki artı 40 bin lira teminat. 15 gündür işimden alıkondum. Zor duruma düştüm. Bana polis ‘bunlar çek şebekesi’ diyor ama neticeye gidilmiyor. Bu şebeke kim, kimler yapıyor? Maalesef biraz pasif çalışıyorlar ona üzülüyorum.” dedi.

Bu arada, hırsızların Yıldırım’a ait araçtan çantayı çalması güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde, şahısların bir araçla otoparka geldiği, bir süre dolaştıktan sonra araçtan çantayı çaldığı görülüyor.





CİHAN

Yorumlar