30 yıllık husumette öldürülen 4 kişi toprağa verildi

Mardin’in Ömerli İlçesi'ne bağlı Kayadere Köyü'nde dün gece korucu 2 aile arasında çıkan kavgada silahla vurularak öldürülen Celil Demirkıran, Ahmet Budak, İzzettin Budak ve Fidan Budak cenazeleri toprağa verildi. Bugün yakınları tarafından...

Google Haberlere Abone ol
30 yıllık husumette öldürülen 4 kişi toprağa verildi

Mardin’in Ömerli İlçesi'ne bağlı Kayadere Köyü'nde dün gece korucu 2 aile arasında çıkan kavgada silahla vurularak öldürülen Celil Demirkıran, Ahmet Budak, İzzettin Budak ve Fidan Budak cenazeleri toprağa verildi.

Bugün yakınları tarafından Mardin Devlet Hastanesi morgundan alınan cenazeler gözyaşları altında Kayadere köyü camisine getirildi. Yakınlarının ağıtları altında camiye getirilen cenazeler bir süre camide bekletildi. Köyde düzenlenen cenaze törenine BDP Mardin Milletvekili Gülseren Yıldırım da katıldı. Öğle namazına müteakiben kılınan cenaze namazının ardından Celil Demirkıran, İzzettin Budak ve Fidan Budak’ın cenazeleri aile mezarlığında toprağa verildi. Köye misafir olarak gelen Ahmet Budak’ın cenazesi ise İskenderun’a gönderildi.

"DEVLETİN KORUCULUK SİSTEMİNİ LAĞV ETMESİ GEREKİR"

Taziye için Kayadere köyüne gelen Mardin BDP Milletvekili Gülseren Yıldırım, koruculuk sistemini eleştirdi. Bugün burada bir faciaya tanık olduklarını belirten BDP Milletvekili Gülseren Yıldırım, köyün her iki tarafta korucu olmasına rağmen öldürülen korucu değil 4 tane sivil vatandaş olduğunu söyledi. Burada eleştirmemiz gereken ve mahkum etmemiz gereken anlayış devletin zihniyeti olduğunu ifade eden Yıldırım, "Bu sivil insanlara bu köylere silahları verip onlarında ne zaman keyifleri istediği zaman böyle katliamlar gerçekleştiriyor. Burada eleştirmemiz gereken devletin bu insanlara silah verişidir. Yani bir devlet eğer kendi toplumsal problemini çözemiyorsa. Bu köylüler üzerinden toplumsal problemi çözmeye çalışırsa ortaya böyle dramlar çıkar. Devletin koruculuk sistemini lağvetmesi gerekir. Koruculuk sisteminin bu topluma getirdiği bir çözüm yok. Ve biz bu koruculuk sistemine karşıyız. Kürdistan’da yeni yeni bir koruculuk sistemi geliştirilmeye çalışılıyor. Bu insanların katili devlettir." dedi.

Köyde akrabalarını kaybeden Cengiz Budak ise yaşanan olayların tek sebebinin muhtar ve akrabaları olduğunu söyledi. Budak, "Seçim yüzünden yaşanan gerginlik iki gün öncesine kadar kavgaya dönüştü. Muhtar ve akrabaları 2 gün önce iki akrabamızı dövdü. Dün de silahlanarak akrabalarımı öldürdüler. Bu geçmişte yaşanan husumetin sonucudur." ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar