30. yıl aradan sonra sıralarında anılarını tazelediler

Bursa Uludağ Üniversitesi (UÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ekonometri bölümü mezunları, 30 yıl sonra üniversiteli oluşlarını birlikte kutladı.

Google Haberlere Abone ol
30. yıl aradan sonra sıralarında anılarını tazelediler

Bursa Uludağ Üniversitesi (UÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ekonometri bölümü mezunları, 30 yıl sonra üniversiteli oluşlarını birlikte kutladı.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonometri Bölümünü 1983 yılında kazanan öğrenciler, mezun olduktan 26 yıl sonra üniversiteye girişlerinin 30. yılını kutladı. Tekstilci İnci Koyuncu ve Sadi Etkeser İlköğretim Okulu Öğretmeni Mehlika Çetinkaya’nın öncülüğünde gerçekleştirilen kutlamada duygusal anlar yaşandı.

Sınıf arkadaşlarına hitaben konuşan Prof. Dr. Erkan Işığıçok, “Bundan 30 yıl önce Türkiye’nin farklı şehirlerinden birbirinden güzel ve sevgi dolu 80 kişi Ekonometri Bölümünü kazandı. 4 yıl boyunca çok güzel bir üniversite yaşamı geçirdik. Mezun olduktan sonra 26 yıl geçmesine rağmen, tüm arkadaşlarımız birbirleriyle ilişkilerinin aynı sıcaklıkta devam etmesinin coşkusunu yaşıyoruz.” dedi.

    30. yıl buluşması kapsamındaki törende numara sırasına göre 5-6 kişilik gruplar halinde çağrılan mezunlar, biniş giyerek duygularını paylaştı. Ayrıca Taner Turt, mezun olan arkadaşları için 30. yıl anısına yaptırdığı rozetleri kendi elleriyle takdim etti. Ayrıca törende özel olarak hazırlanan pastayı kesen mezunlar 26 yıllık hasret giderdi.

    Törende mevcut konumları hakkında bilgi veren mezunlar, üniversite yıllarındaki anılarını ve hocalarıyla ilgili diyaloglarını anlatarak nostalji yaşadı.

    Öğretmenden öğretim üyesine, emekliden mali müşavire, girişimciden yöneticiye ve müdüre kadar görevlere yükselen ekonometri mezunları, Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonometri mezunu olmaktan onur duyduklarını söyledi.

    Ekonometri mezunu olmanın kendileri için ayrıcalık olduğunu ifade eden ekonometri 83 girişlileri, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ndeki sıralarına oturarak, geçen güzel günlerin anılarını tazeledi. CİHAN

Yorumlar