30 STK'dan ortak açıklama: Komplolara gelmeyiz

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen yolsuzluk ve rüşvet operasyonuna ilişkin yaklaşık 30 sivil toplum kuruluşu Çemberlitaş’ta bulunan Birlik Vakıf’ında basın açıklaması yaptı.

Google Haberlere Abone ol
30 STK'dan ortak açıklama: Komplolara gelmeyiz

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen yolsuzluk ve rüşvet operasyonuna ilişkin yaklaşık 30 sivil toplum kuruluşu Çemberlitaş’ta bulunan Birlik Vakıf’ında basın açıklaması yaptı. Yapılan basın açıklamasında, "Komplolara gelmeyiz." denildi.

Beyaz Hareket Derneği öncülüğünde, Beyin Gücü Engelleme Derneği (BEGED), Uluslararası Gençlik Platformu, Gazeteciler Birliği Derneği ve Kasımpaşa Genç Fenerbahçeliler Derneği’nin de bulunduğu yaklaşık 30 sivil toplum kuruluşu Birlik Vakıf’ında düzenlenen toplantıda bir araya geldi.

Sivil toplum kuruluşları adına açıklama yapan Beyaz Hareket Derneği Başkanı Aydın İnci, gezi eylemleri sonrasında bir kolektif operasyonla daha karşı karşıya kalındığını söyledi. İnci, “17 Aralık operasyonu, gezi eylemleri gibi Türkiye Cumhuriyeti’nin büyümesine, huzuruna, istikrarına ve refahına yapılmış bir darbe girişimidir. 17 Aralık, Türkiye’nin demokrasisine, milletin vicdan ve tercihine yapılmış, milletin seçtiği Başbakana karşı girişilmiş örgütlü bir uluslararası operasyondur.” ifadelerini kullandı.

Kasımpaşa Genç Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Fırat Yıldız ise, Adnan Menderes’i darağacına sürükleyen zihniyetin Başbakanı yalnızlaştırma siyasetine karşı başbakanın yanında olduklarını söyledi. Yıldız, “Bizler bu komplo içerisinde tribünlere ve tribünlerdeki siyasete hiçbir şekilde girmeyeceğiz. Başbakanımızın arkasında olacağız. Tribünlerde siyasete girince kavgalar oluyor bütün millet birbirine düşüyor." dedi.

Konuşmaların ardından sivil toplum kuruluşları temsili seçim sandığında oy kullandı. CİHAN

Yorumlar