30 dakikalık kapanışın konuşması

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın yarım saat iniş ve kalkışlara kapatıldığı olayın ses kaydı ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
30 dakikalık kapanışın konuşması

Suudi Arabistan Havayolları’na ilişkin bir yolcu uçağı, Sabiha Gökçen Havalimanı’na inişi esnasında meydana gelen hidrolik bozukluk sebebi ile pistin ortasında kaldı. Havalimanının takribî yarım saat iniş ve kalkışlara kapatıldığı olayın ses kaydı ortaya çıktı.

Medine-İstanbul Sabiha Gökçen seferini oluşturan Suudi Arabistan Havayolları’na ilişkin Airbus 330 tipi yolcu uçağı salı saat 22.30 sularında Sabiha Gökçen Havalimanı’na iniş yaptı. Bu sırada uçakta hidrolik bozukluk meydana geldi. Arıza sebebi ile uçak pistin ortasında kalırken, Sabiha Gökçen Havalimanı takribî yarım saat iniş ve kalkışlara kapatıldı. Atatürk Havalimanı Uçuş Trafik Kontrol Merkezi’nin pilotları konuyla ilgili bilgilendirmesine ilişkin ses kaydı ortaya çıktı.

Hava seyrüsefer kontrolörü pilotlara, “Sabiha Gökçen pistinde uçak kalması sebebi ile pist 30 dakika boyunca Notamlı olacak, bilginize. Yaklaşma vakti için arayacağım” diye bilgilendirmede bulundu. Bazı pilotlar ise bu sebepten dolayı öteki meydanlara gidecekleri bilgisini paylaştı.

Havalimanına iniş yapamayan uçaklar havada tur atmak durumunda kaldı. Sabiha Gökçen Havalimanı’na inecek birtakım uçaklar öteki meydanlara yönlendirildi. Hidrolik arızası sebebi ile pistin ortasında kalan Suudi Arabistan uçağı pistten çekilirken, havalimanı saat 23.00 nedeni ile yine uçuş trafiği de açıldı.

 

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar