"3 teröristle konsolosluk personelinin takası yönünde bir talep geldi mi?"

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, mart ayında Niğde’de bir asker, bir polis ve bir sivil vatandaşı şehit eden IŞİD militanlarını Meclis gündemine getirerek, "Hükümetinize eli kanlı 3 teröristle konsolosluk personelinin takas edilmesi...

Google Haberlere Abone ol
"3 teröristle konsolosluk personelinin takası yönünde bir talep geldi mi?"

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, mart ayında Niğde’de bir asker, bir polis ve bir sivil vatandaşı şehit eden IŞİD militanlarını Meclis gündemine getirerek, "Hükümetinize eli kanlı 3 teröristle konsolosluk personelinin takas edilmesi yönünde bir talep gelmiş midir?"diye sordu.

Türkkan, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın cevaplaması istemiyle Meclis'e soru önergesi verdi. Türkkan, önergesinde, "20 Mart 2014 günü Niğde Ulukışla’da Adana otoyolu Cebelli viyadüğünde IŞİD mensubu 3 terörist; bir polis, bir asker bir de sivil vatandaşımızı şehit etmiştir. 11 Haziran 2014 tarihinde ise IŞİD terör örgütü Musul Konsolosluğumuzu basmış ve Başkonsolos Öztürk Yılmaz’ın da aralarında bulunduğu 49 kişiyi rehin almıştır. IŞİD’in konsolosluk çalışanları ile Niğde Ulukışla’da vatandaşlarımızı şehit eden teröristleri takas etmek istediği iddiası vardır." ifadelerini kullandı.

ÖNERGEDEKİ SORULAR

-Niğde Ulukışla’da -Adana otoyolu Cebelli viyadüğünde 3 vatandaşımızı şehit eden teröristler hangi cezaevindedir?

-Hükümetinize eli kanlı 3 teröristle konsolosluk personelinin takas edilmesi yönünde bir talep gelmiş midir?

-Takas talebi gelmesi halinde tutumunuz ne olacaktır?

-IŞİD mensubu 3 teröristin Konsolosluk çalışanlarımızın kurtarılması adına serbest bırakılması ihtimaller dahilinde midir?

CİHAN

Yorumlar