3. Suriye Tıbbi Yardım Konvoyu Pursaklar'da

Yardımeli Derneği’nin İngiltere merkezli SKT Walfare (İyilik Hareketi) ile birlikte organize ettiği 3. Suriye Tıbbi Yardım Konvoyu, Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin’in misafiri oldu. 32 ambulans ve 5 TIR’dan oluşan yardım konvoyunu...

Google Haberlere Abone ol
3. Suriye Tıbbi Yardım Konvoyu Pursaklar'da

Yardımeli Derneği’nin İngiltere merkezli SKT Walfare (İyilik Hareketi) ile birlikte organize ettiği 3. Suriye Tıbbi Yardım Konvoyu, Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin’in misafiri oldu. 32 ambulans ve 5 TIR’dan oluşan yardım konvoyunu Mehmet Akif Ersoy Sosyal Tesisleri’ndeki Özler Restoran’da ağırlayan Başkan Çetin, yardım gönüllüleri ile birlikte yemek yedi.

Yemeğin ardından ortak basın açıklaması düzenleyen Belediye Başkanı Selçuk Çetin, Suriye’de yaşanan drama dikkat çekerek “Bir Müslüman kardeşimizin parmağına iğne batsa onu hissetmek zorundayız. Bizler mazlumların her zaman yanındayız. Zalimler için yaşasın cehennem” dedi. Önceki aylarda Pursaklar Belediyesi olarak Suriyeli mültecilere 5 TIR dolusu ihtiyaç malzemesi gönderdiklerini belirten Çetin, İngiltere’den yola çıkarak duyarlılık gösterip, yardım için kilometrelerce yol kateden konvoya teşekkür etti.

Yardımeli Derneği Ankara Şube Başkanı Dr. Mehmet Sılay, yaptığı basın açıklamasında gelen konvoyu üçüncü grup sağlık kervanı olarak değerlendirdi. Bugüne kadar çok sayıda ihtiyaç malzemesini Suriyelilere ulaştırdıklarını açıklayan Sılay, “Suriyeli kardeşlerimize sahip çıkmalıyız. Bu bizim önce insani sonra İslami görevimizdir.” dedi.

Basın açıklamasının ardından hatıra fotoğrafı çektiren yardım gönüllüleri, dualarla uğurlandı. Konvoyun pazartesi günü Suriye’ye ulaşması planlanıyor.

CİHAN

Yorumlar