3 Senedir Elektrikleri Yok

Adana'da 43 yaşındaki Kevser Doğan, 4 çocuğu ile tarlaya kurduğu çadırda yaşam mücadelesi verirken 3 yıl önce yardımlar sayesinde ev sahibi oldu.

Google Haberlere Abone ol
3 Senedir Elektrikleri Yok

3 yıldan bu yana evine elektrik bağlatamayan Kevser Doğan, çadırdan kurtulmanın mutluluğunu yaşayamadı.

Kuma olarak birlikte yaşadığı eşinden şiddet gördüğü için ayrılan, ancak döndüğü annesinin evinde şiddet görmeye devam eden 4 çocuk annesi Kevser Doğan, 2009 yılında merkez Yüreğir İlçesi'ndeki bir tarlaya derme- çatma çadır kurdu. Tarla kenarındaki imarsız 200 metre arsasına kurduğu çadırda çocukları ile beraber yaşam mücadelesi veren Kevser Doğan'ın perişan halini gören hayırseverlerin yardımıyla iki odalı ev yapıldı.

ÇADIRDAN KURTULMANIN SEVİNCİNİ YAŞAYAMADI

Çocukları 6 yaşındaki Nuriye, 10 yaşındaki Cemal, 13 yaşındaki Kader ve 15 yaşındaki Murat'la yeni evine yerleşen Kevser Doğan'ın mutluluğu uzun sürmedi. Uzun uğraşlar sonucu evine içme suyu bağlatabilen Doğan, elektrik bağlatabilmek için çabalamaya başladı. TEDAŞ, Valilik ve belediyeler arasında 3 yıldan fazla süreden bu yana mekik dokuyan Kevser Doğan, şöyle dedi:

"Evimin bulunduğu arsanın imarı yok. Buna bağlı olarak yapılan evin iskanı ve ruhsatı da yok. Bu nedenle elektrik bağlatamıyorum. Çocuklarım ödevlerini mum ışığında yapıyor. TEDAŞ'a gidiyorum; elektrik istiyorum beni kovuyorlar. Çıkmazsam polisi çağıracaklarını söylüyorlar. Belediyeye gidiyorum, 'Bizim ilgimiz yok elektriği onlar verecek' diyor. Büyükşehir Belediyesi'ne gidiyorum onlar valiliğe gönderiyor. Valilikte dilekçe yazıyorum onlar da Kaymakamlığa yönlendiriyor. Kaymakamlıkta reddediyor, ya da TEDAŞ'a yönlendiriyor. Bunca senedir böyle dolaşıyorum buraları."

"KÖR GİBİ HAYAT YAŞIYORUZ"

Doğan, çocuklarının artık isyan ettiğini anlatırken, elektriksizlikten gözlerinin bozulduğunu, görme engelliler gibi karanlıkta yaşadıklarını söyledi. Doğan, şöyle dedi:

"Çocuklarım artık isyan ediyor; 'Ya kendimizi kanala atalım ölelim ya da biz çocuğuz bir şey bilmiyoruz sen uğraş' diyor. Başkaları 10 dakika elektrik kesildiği zaman sinirleniyor. Benim çocuklarım elektrik görmedi. Oğlum bu şartlarda Anadolu Lisesi'ni kazandı. Elektrik olsa daha iyi bir yeri de kazanabilirdi. Bunlarla uğraşmaktan üzülmekten sağlığım bozuldu. Gece çocuğum su istedi, karanlıkta düştüm, dizimin bağları koptu. Uzun süre koltuk değneğiyle yürümek zorunda kaldım. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a seslenmek istiyorum. 'Siz yeter ki beni çağırın. Mağara da olsanız da ben sizi bulurum' diyor. Adana büyük illerimizden biri. Lütfen bizi görsün."

Kevser Doğan'ın en büyük çocuğu 15 yaşındaki Murat Doğan, "Mum ışığında ders çalıştığını, kitaplarda damlayan mumu gören öğretmenlerim kızıyor. Işık olmadığından derslerim de çok iyi değil. Mum olmayınca da fener yardımıyla ders çalışmaya çalışıyorum."

Yorumlar