Mutlu Kaya neden vuruldu, kim vurmuştu?

Mutlu Kaya neden vuruldu, ne zaman, kim vurmuştu? Saldırıyla ilgili kim suçlanmış, dava ne olmuştu?

Google Haberlere Abone ol
Mutlu Kaya neden vuruldu, kim vurmuştu?

Mutlu Kaya neden vuruldu, ne zaman, kim vurmuştu? Saldırıyla ilgili kim suçlanmış, dava ne olmuştu?

Diyarbakır'ın Ergani İlçesi'nde bir televizyon kanalında yayınlanan ses yarışmasıyla adını duyuran 19 yaşındaki Mutlu Kaya'nın (Şu anda 26 yaşında) silahlı saldırı olayıyla ilgili aralarında erkek arkadaşo Veysi E.'nin de yer aldığı 3 kişi gözaltına alındı. Mutlu Kaya'nın 4 ay öncesinde kendisini tehdit ettiğini iddia ederek şikayetçi olduğu erkek arkadaşı Veysi E., suçlamayı reddederek, "Yarışmaya katılmasına karşıyım ama onu ben vurmadım" ifadesinde bulundu. 

Mutlu Kaya neden vuruldu, kim vurmuştu?
Mutlu Kaya neden vuruldu, kim vurmuştu?

 

Ergani'de yaşayan ve özel bir televizyon kanalında yayınlanan ses yarışmasıyla tanınan Mutlu Kaya, önceki gece evinde kardeşleriyle yemek yediği esnada silahlı saldırıya uğradı. Ağır yaralanan Kaya, Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı. Kurşun isabet ettiği için başında ödem oluşan Mutlu Kaya'nın ödem sebebiyle ameliyat edilemedi. Yoğun bakımda yaşam mücadelesi veren Kaya, 3 gün uyutulup ondan sonra ameliyat yapılıp yapılmayacağına karar verilecek.
Olayın sonrasında Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü saldırının faillerini bulmak için özel ekip oluşturarak araştırma başlattı. Saldırıyı tüm detaylarıyla araştıran polis olayın hemen sonrasında Kaya'nın tüm yakınları başta olmak üzere arkadaşlarının bilgisine başvurdu.

ERKEK ARKADAŞINDAN ŞİKAYETÇİ OLMUŞ

Mutlu Kaya'nın 1.5 yıl önce kuzeni vasıtasıyla tanıştığı Veysi E.'yi takibe alan polis, araştırmayı derinleştirdi. Polis, Mutlu Kaya'nın erkek arkadaşıyla son zamanlarda yarışmaya katılması sebebiyle arasının bozulduğunu belirledi. Polisin yaptığı soruşturmada Mutlu Kaya'nın araç kiralama işyeri bulunan 26 yaşındaki erkek arkadaşı Veysi E.'nin kendisini tehdit ettiği sebebiyle 4 ay önce Ergani İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne başvuruda bulunduğu ortaya çıktı. Şikayetçi olduktan sonra ikilinin tekrar barıştığı ve ilişkilerine kaldıkları yerden devam ettikleri yönünde bilgi alan polis, Veysi E.'ye ulaşmaya çalıştı. Polis, ortadan kaybolan Veysi E.'nin gidebileceği birçok noktaya polis baskın yaptı. 

Yapılan teknik incelemenin ardından saldırıdan önce ve sonra aynı bölgede telefon görüşmeleri yaptığı saptanan Veysi E.'nin, Ergani'den ayrılarak Diyarbakır'a geldiği bilgisine ulaştı. Polis ekibi Veysi E.'yi, Kayapınar İlçesi Huzurevleri semtinde bir sokakta kovalamaca sonucu yakaladı. Veysi E., arkadaşları R.L. ve C.Ç. de gözaltına alındı.

SUÇLAMAYI REDDETTİ

Emniyetteki ifadesinde  Mutlu Kaya'ya saldırıyla ilgisinin olmadığını söyleyen Veysi E., "Ailesi sürekli onun bu yarışmalara katılmasını istiyordu, ben istemiyordum. Bu nedenle çok tartıştığımız doğru ama onu ben vurmadım" ifadesinde bulundu.

Olay günü alkol aldığını, gece saat 03.00 civarında olayın yaşandığı bölgeye gittiğini söyleyen Veysi E., "Sokağa gittim ama silah sıkmadım. Ben onu çok seviyorum nasıl onu vururum. Ben onunla tanıştığımda ne içkim, ne de sigaram vardı. Onun derdinden bunlara başladım" diye konuştu. Mutlu Kaya'nın silahlı saldırıda yaralandığını ertesi günü saat 11.00 sıralarında duyduğunu ileri süren Veysi E., "Ailesi bana tepki gösterir diye hastaneye gitmedim, telefonumu da kapattım. Ben o yarışmalara katılmasını istemiyordum daha önce de 'O Ses Türkiye' yarışmasına katılacaktı ona da izin vermedim. Beni dinledi o yarışmaya gitmedi" açıklamasını yaptı.

Gözaltındaki Veysi E. ile arkadaşları R.L. ve C.Ç. sorgularının ardından adliyeye sevk edilecek.

Yorumlar