3 kez görevine iade edilen Edirne Müftüsü 4. kez görevden alındı

Edirne Müftüsü Ömer Taşçıoğlu, mahkeme kararıyla 3. kez görevine iade edilmesine rağmen 4.

Google Haberlere Abone ol
3 kez görevine iade edilen Edirne Müftüsü 4. kez görevden alındı

Edirne Müftüsü Ömer Taşçıoğlu, mahkeme kararıyla 3. kez görevine iade edilmesine rağmen 4. kez yine görevden alındı.
13 Ağustos 2007 tarihinde Edirne Müftüsü olarak atanan Taşçıoğlu, 9 Nisan 2011 tarihinde başka bir göreve atanmak üzere Edirne İl Müftülüğü görevinden alındı.
Diyanet İşleri Başkanlığı vaizliği görevi için Ankara’ya atanan müftü, yürütmenin durdurulması için Edirne İdare Mahkemesi’ne başvurdu. Mahkeme, başkanlık tarafından yapılan bu atama işleminin bir alt kadroya yapılması nedeniyle hem yürütmeyi durdurdu hem de kararı esastan bozdu.
Diyanet İşleri Başkanlığı kararı temyiz için Danıştay’a götürürken Taşçıoğlu, Eylül 2011 tarihinde Edirne Müftüsü görevine yeniden başladı.
Ancak müftünün görevi fazla sürmedi. 1,5 ay görevde kalan müftü, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başkanlık müftüsü olarak atanmak üzere yeniden görevden alındı.
Yürütmenin durdurulması için İdare Mahkemesi’ne yeniden başvuran Taşçıoğlu, merkezdeki görevine başladı.
İdare Mahkemesi’nde görülen davada birinci görev alım ile ikinci görevden alım konusunda arasında geçen sürede suç unsuru oluşturacak herhangi bir işlem olmadığı, ikinci alınmanın mahkeme kararını etkisiz kılmaya yönelik olduğu kararına vararak yürütmeyi durdurdu.
Mahkeme, Ömer Taşçıoğlu’nu ikinci kez göreve iade etti. İkinci iadesinin üzerinden 6 ay 20 gün geçtikten sonra Ömer Taşçıoğlu, başkanlık müşavirliğine atanmak üzere Ekim 2012 tarihinde yeniden görevden alındı.
Merkezde müşavirlik görevine başlayan Taşçıoğlu, İdare Mahkemesi’ne dava bir kez daha dava açtı.
Ancak, mahkeme yeni atamanın bir üst statüye yapılması nedeniyle atama kararını yerinde buldu. Taşçıoğlu, yürütmenin durdurulması, kararın esastan bozulması için davayı bir üst mahkeme olan Danıştay’a götürdü.
Danıştay, 31 Mayıs 2013’te yerel mahkemenin verdiği kararı bozarak müftüyü 3. kez göreve iade etti.
Edirne’ye dönen Ömer Taşçıoğlu, 2 Eylül tarihinde görevi Müftü Emrullah Üzüm’den devraldı.
Edirne Müftüsü Taşçıoğlu, yaklaşık 6 ay görev yaptıktan sonra Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bir kez daha görevden alındı.
Başka bir görev atanmak üzere 4. kez görev merkeze alınan Taşçıoğlu’nun yerine ise yine Emrullah Üzüm atandı.
Atamanın Resmi Gazete'de yayımlamasının ardından Müftü Taşçıoğlu’nun Başkanlık tarafından görevden alınma kararını 'Mahkeme Kararının Etkisiz Kılma" gerekçesiyle yargıya taşıyacağı öğrenildi.
CİHAN

Yorumlar