3. İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali Beşiktaş’ta açıldı

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali, Beşiktaş’taki Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nde açıldı. Sergide öğrencilerin birbirinden farklı çalışmaları sergileniyor.Bienalinin açılışına İstanbul Valisi...

Google Haberlere Abone ol
3. İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali Beşiktaş’ta açıldı

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali, Beşiktaş’taki Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nde açıldı. Sergide öğrencilerin birbirinden farklı çalışmaları sergileniyor.

Bienalinin açılışına İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Beşiktaş Kaymakamı Abdullah Kalkan ve Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar katıldı. Vali Multu ve beraberindekiler, sergi alanını gezerek ilgilerden sergilenen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Sergiye İstanbullular da büyük ilgi gösterdi. Ziyaretçiler, öğrenciler tarafından mavi kapaktan, peçete, ayna ve gazete kupürlerine kadar değişik atık maddelerden faydalanarak derlenen çalışmaları ilgiyle inceledi.

Sergide öğrencilerin gösterilerini seyreden Vali Multu, çocuklara ve çocukluğa imrendiği söyledi. Vali Multu “Pekçok toplantıda gençlerle birlikte olduğumuzda onlara da diyorum ki şu veliliği ben size versem, siz de şu gençliği bana serseniz. Keşke böyle bir şey yapabilsek. Böyle bir değiş tokuş yapa bilsek . Çocuklara da aynı şeyi söylüyorum. Çocukluk hayatın en güzel parçası, çocuklar için çok şey yapmamız lazım.” dedi.

Beşiktaş Belediye Başkanı Hazinedar ise sergide yaptığı konuşmada, “Beşiktaş Belediye’si olarak burada sayın valimizi ve sayın bakanlarımızı ve yöneticilerimizi çok daha güzel bienalde karşılamayı diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Bienal ile ilgili Cihan’a konuşan organizatör Gazi Selçuk de “İstanbul’un altı ayrı mekanında bienal sergilerimizi sürdürüyoruz.60 ile 70 bin arasında değişen bir izleyiciye ulaşmak istiyoruz.” dedi. Selçuk, bu yıl 3.sünü yaptıkları bienal sergisinin geleneksel olarak devam edeceğini söyledi.

15 Haziran’a kadar açık kalacak sergide, 2 binden fazla öğrencini çalışması sergilenecek.

CİHAN

Yorumlar