3 çocuklu aile, sıcak bir yuva istiyor

Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde yaşayan Cumhur ailesi kendilerine uzanacak bir yardım eli bekliyor.

Google Haberlere Abone ol
3 çocuklu aile, sıcak bir yuva istiyor

Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde yaşayan Cumhur ailesi kendilerine uzanacak bir yardım eli bekliyor. Dernekkırı bölgesinde sığındıkları prefabrike konuttan jandarma zoru ile çıkarılan aile, zor günler geçiriyor.

Baba Ali Cumhur, biri şeker hastası 3 çocuğu ile birlikte prefabrike konutta oturduklarını belirterek, bu konutların boşaltılarak yıkıldığını, sadece kendi prefabrike konutlarının kaldığını söyledi. Buradan çıkanlara sosyal konutlardan ev verildiğini, ancak kendisinin zamanında başvurmadığı gerekçesiyle bu haktan yaralandırılmadığını ifade eden Cumhur, "Şimdi bize de buradan çıkın diyorlar. Kapıya jandarma geliyor. Ancak gidecek bir yerim yok. 3 aydır aşamalı olarak kapıya jandarma ile geliyorlar. Benim elektriğim yok, suyum yok, niye gelip beni taciz ediyorsunuz." dedi.

Kendisinin de troit hastası olması sebebiyle sürekli bir işte çalışma imkanı olmadığını, çok boş kaldığını ve 30 bin lira borcu biriktiğini vurgulayan Cumhur, ailesine sahip çıkılmasını istedi. Kaymakamlık kendisini kiralık bir eve yerleştirse ve 1 yıllık kirasını ödese bile, 1 yıl sonra kirayı ödeyecek durumu olmadığını dile getiren Cumhur, "Zaten kira yardımı da olmadı. Kaymakamlık bir yıllık kira yardımında bulunacağını söyledi. 3 aydır da bu yardımını ismini başka tarafa yönlendirdi. ‘Bu yardımı size başkası verecek’ dedi. Ben de başka tarafı kabul etmedim.‘Başka para verecekse de makbuz yazsın, zapta döksün’ dedim. Bir türlü sonuç alamadık. Beni buradan bile kaldırmak istiyorlar. Bize 1 yıllık kira yardımında bulunmasınlar, zaten ben 1 yıl sonra 400-500 lira kira öreyemem." diye konuştu.

Valilik ve kaymakamlıktan diğer ailelere verdikleri gibi sosyal konutlardan konut verilmesini talep eden Cumhur, "Sosyal konutlarda 18 tane bodrum kat var. Oraya yerleştirsinler. Duruyor bomboş, kaloriferleri boşu boşuna yanıyor. Her şey yerleşik düzen. Ben kabul ediyorum, yerleştirsinler. Çoluk çocuğum perişan halde, çaresizim. Kira öder gibi öderiz. Bizden önceki kişilere verdikleri haklar gibi bize de hak tanısınlar. 150-200 lira civarı taksitle ödeyelim. Biz de bir ev sahibi olalım. Devletimiz valiliğimiz bize sahip çıksın. Bize yardımcı olsunlar. Bizden öncekilere yaptıkları gibi bize de yapsınlar. Bizde T.C vatandaşıyız. Ben Suriye’den Irak’tan kaçmadım, onlara ev veriyorlar. Yardım ediyorlar, bize de yapsınlar ya. Ben 5 senedir aylıklı bir işe girip çalışamıyorum. Her girdiğim işte 2 ay çalıştırıyorlar atıyorlar. Büyükşehir Belediyesi’ne girdim, 2 ay çalıştırdılar attılar." şeklinde konuştu.

"BİZİM DE SICAK BİR YUVAMIZ OLSUN"

Anne Elif Cumhur ise çocukları için sıcak bir yuva istediğini söyledi. Cumhur, "İncelesinler, araştırsınlar, diğerlerini yerleştirdikleri gibi, bizi de bir eve yerleştirsinler. Biz de yaşamak istiyoruz, sıcacık bir yuvamız olsun istiyoruz." dedi.

JANDARMA ZORUYLA BOŞALTTILAR

Bu arada Cumhur ailesinin prefabrike kotunu dün akşam Adapazarı Kaymakamlığı’nın talimatıyla Jandarma zoruyla boşaltıldı. Ailenin feryadı boşaltmaya mani olmadı. Ailenin prefabrike konutta bulunan eşyaları da bir depoya alındı. Cumhur ailesi de iki odalı evde özürlü ağabeyi ve kız kardeşiyle kalan yaşlı annesinin yanına geçici olarak sığındı.

Bu arada Adapazarı Kaymakamlık yetkilileri, prefabrike konutlarda tahliye süresinin sona erdiğini, Cumhur ailesinin verilen sürede konutu boşlatmadığını bildirdi. Yetkililer, ayrıca Cumhur ailesine yardımcı olacaklarını bildirdi. CİHAN

Yorumlar