3 çocuk annesi kadın, annesinin böbreğiyle hayata tutundu

Kahramanmaraş’ta yaşayan 3 çocuk annesi Nuray Arçam, dokuları tutan annesinden yapılan böbrek nakliyle hayata tutundu. Yüksek tansiyon ve sonucunda böbrek yetmezliği teşhisi konulan Arçam, yaşadığı zorlukları şöyle anlattı: “Bir pamuk...

Google Haberlere Abone ol
3 çocuk annesi kadın, annesinin böbreğiyle hayata tutundu

Kahramanmaraş’ta yaşayan 3 çocuk annesi Nuray Arçam, dokuları tutan annesinden yapılan böbrek nakliyle hayata tutundu.

Yüksek tansiyon ve sonucunda böbrek yetmezliği teşhisi konulan Arçam, yaşadığı zorlukları şöyle anlattı: “Bir pamuk ipliğine bağlıydım. Dokunsalar ağlıyordum. İşyerinde beni her zaman idare ettiler ama sorunlar ya şadım. 7 kardeşiz ve sadece bende böbrek yetmezliği var. Son 1 ay artık ilaçlar da etki etmemeye başlayınca doktorum ya diyalize girmem ya da nakil olmam gerektiğini söyledi.”

Durumu ailesiyle paylaştığını ve annesinin kendisine büyük bir güç verdiğini ifade eden Arçam, “Annem ‘Ağlama, üzülme hangimizin dokuları uyarsa böbreğimizi veririz’ dedi. Bunun üzerine Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne gittik. Gerekli tetkikleri yaptıktan sonra dokular uyuştuğunu öğrendiğimde çok sevindim.” sözleriyle duygularını paylaştı. Arçam, nakil süreciyle ilgili şunları kaydetti: “Dokuların tuttuğunu öğrendikten sonra, daha önceden internetten araştırdığım ve web sayfasındaki başarılı organ nakli haberlerini okuduğum Özel Sani Konukoğlu Hastanesi’nde nakil yaptırmaya karar verdim. Doç. Dr. Fatih Yüzbaşıoğlu’nun yaptığı başarılı nakilleri duyduktan sonra başka bir yere gitmeyi hiç düşünmedim. Çok doğru bir karar verdiğimi ameliyat sonrası bir kez daha gördüm. Sanki ameliyata hiç girmemiş gibiyim. Diyaliz bile ameliyattan daha zordu. Ameliyat sonrası doktorum böbreğin çok iyi çalışıyor dediğinde ise çok sevindim, hatta sevinçten ağladım.”

“BÖBREĞİMİ GÖNLÜMLE VERDİM”

Hiç düşünmeden kızına böbreğini veren fedakar anne Döne Kurt (57) ise “Kızım eve gelip durumunu bize anlattığında onun üzülüp ağlamasına dayanamadım. ‘Benim ya da kardeşlerinden hangimizin dokuları uyuyorsa böbreğimizi veririz’ dedim. Gönlümle, rızamla böbreğimi kızıma verdim. Zaten ameliyatım kapalı yöntemle gerçekleştirildi ve hiçbir sıkıntı yaşamadım.” diye konuştu.

Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Genel M üdürü Dr. Yusuf Ziya Yıldırım da anne kızın bu sevinci karşısında, “Organ bağışı sayesinde bir anne kızın daha mutluluğunu paylaşmak bize nasip oldu. Özel Sani Konukoğlu Hastanesi olarak yaşadığımız bu mutlulukların sayısının artması, en büyük gururumuzdur.” dedi.

Organ Nakli Merkezi Sorumlu Hekimi Doç. Dr. Fatih Yüzbaşıoğlu da “Yapılan nakillerle ve sağlığına kavuşan hastalarla sesimizi sadece Gaziantep’te değil, ülkemizin farklı köşelerinde duyurmaya devam edeceğiz. Artık organ bağışçıları uyguladığımız kapalı yöntemle ameliyata daha sıcak bakıyorlar. Ve donör sayımız her geçen gün artıyor.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar