3 bin 500 ilkokul öğrencisi ile diş fırçalama rekor denemesi

İzmit’te, öğrenim gören 3 bin 500 ilkokul öğrencisi, aynı anda dişlerini fırçaladı. Çocuklara diş fırçalamanın önemini kazandırmak için, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, Kocaeli Sağlık Meslek Yüksekokulu, Kocaeli Büyükşehir...

Google Haberlere Abone ol
3 bin 500 ilkokul öğrencisi ile diş fırçalama rekor denemesi

İzmit’te, öğrenim gören 3 bin 500 ilkokul öğrencisi, aynı anda dişlerini fırçaladı. Çocuklara diş fırçalamanın önemini kazandırmak için, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, Kocaeli Sağlık Meslek Yüksekokulu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İzmit Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği, ‘Flor jel ve toplu diş fırçalama uygulaması’, 3 bin 500 ilkokul öğrencisinin katılımıyla Cephanelik Stadyumu’nda yapıldı.

Uygulama için düzenlenen programa; Vali Yardımcısı Aziz İnce, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, Kocaeli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Hasan Aydınlık ve davetliler katıldı. Genel Sekreter Aydınlık, programda yaptığı konuşmada, “Bugün burada yaklaşık 3 binin üzerinde öğrencimizle flor jel ve toplu diş uygulamasıyla ilgili bir rekor denemesi yapıyoruz.” dedi. Projede kapsamında ulaşılan öğrenci sayısı hakkında bilgi veren Aydınlık, “Toplamda bugüne kadar 2 ve 3. sınıfta 102 bin öğrenciye ulaştık. İnşallah bunu devam ettireceğiz. İzmit’te Kocaeli’nde ağız ve diş sağlığının geliştirilmesi anlamında önemli olduğunu düşünüyorum bu tür uygulamaların.” diye konuştu.

Vali Yardımcısı Aziz İnci de bu projede önemli olanın sadece bir rekor denemesini gerçekleştirmek olmadığını asıl amaçlarının çocukların sağlığını korumak olduğunu söyledi. İnci, şöyle konuştu: “Ağzımızı, dişlerimizi, diş sağlığımızı korumak aslında sindirim sistemimizin, beslenmemizin kapısı olan ağzımızı, dişlerimizi, temiz tutabildiğimiz ölçüde zararlardan korumuş oluyoruz.”

Öğrenciler uygulama başlamadan önce stadyumda giydikleri beyaz ve kırmızı giysilerle Türk bayrağını oluşturdu. Uygulama öncesinde görevliler tarafından öğrencilere diş fırçası ve jel dağıtıldı. Öğrenciler, Prof. Dr. Çoruh Türksel Dülgergil’in komutuyla dişlerini fırçalamaya başladı. Yaklaşık 4 dakika boyunca öğrenciler dişlerini fırçaladı. Fırçalama bittikten sonra öğrenciler otobüslerle stadyumdan ayrıldı.

CİHAN

Yorumlar