3 ayrı il, 3 ayrı tehlikeli gerginlik

Fethiye'de HDP binasının açılışını protesto eden grup polisle çatıştı, Manisa'da MHP konvoyuna taş atıldı, İstanbul'da ise CHP seçim bürosuna molotof kokteyli atıldı.

Google Haberlere Abone ol
3 ayrı il, 3 ayrı tehlikeli gerginlik

CHP'NİN SEÇİM İRTİBAT BÜROSUNA MOLOTOFLU SALDIRI

ESENYURT'ta kimliği belirsiz 2 kişi tarafından CHP seçim irtibat bürosuna molotof kokteyli atıldı. Saldırı sonrası irtibat bürosunda maddi hasar oluştu.

Olay, dün saat 23.00 sıralarında Atatürk Mahallesi Niğde Sokak'ta bulunan CHP seçim irtibat bürosu'nda meydana geldi. İddiaya göre, irtibat bürosu önüne gelen yüzleri maskeli kimliği belirsiz 2 kişi, büronun camlarını kırarak içeriye molotof kokteyli attı. Saldırı sonrası 2 şüpheli olay yerinden hızla kaçtı. İrtibat bürosunda çıkan yangın, ihbar üzerine olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri tarafından kısa sürede büyümeden söndürüldü. Seçim irtibat bürosunda maddi hasar meydana gelirken, polis saldırıyı gerçekleştiren kimliği belirsiz 2 kişinin yakalanması için çalışma başlattı.

Uzay KESMEN- Soner HASIRCIOĞLU/ İSTANBUL, (DHA)

MHP'Lİ BAŞKAN ADAYININ KONVOYUNA TAŞLI SALDIRI


MANİSA'da, MHP Salihli İlçe Belediye Başkan Adayı Zeki Kayda'nın konvoyuna kimliği belirsiz kişilerce taşlı saldırıda bulunuldu. Seçim otobüsü ile konvoydaki bazı araçlar da saldırı sonrası maddi hasar oluştu.

Seçim çalışmaları kapsamında Salihli'nin Sart Beldesi'ne giden MHP Salihli Belediye Başkan adayı Zeki Kayda ve partililer, seçim bürosu açılışı öncesinde belde içerisinde konvoy yaptı. Bu sırada konvoya, kimliği belirsiz kişilerce taşlı saldırıda bulunuldu. Saldırı sonrası seçim otobüsü ile konvoydaki bazı araçlarda hasar oluştu. 

Beldedeki bir kahvehanede vatandaşlara seslenirken yaklaşık 30 kişi, terör örgütü lehine slogan attı. Bunun üzerine jandarma bölgede güvenlik önlemi aldı. Buradan bir süre sonra ayrılan Kayda, ilçe merkezindeki parti binası önünde partililere sağduyu çağrısı yaptı. Başkan adayı Kayda şunları söyledi:

"Genel Başkanımız Devlet Bahçeli'nin de dediği gibi bizim yerimiz kesinlikle sokaklar değil. Özellikle gençlerimize sesleniyorum. Lütfen ama lütfen kesinlikle sakin, soğuk kanlı olun, tahriklere kapılmayın, provokatörlere aman vermeyin"

Ekrem ÇAĞLAR/SALİHLİ (Manisa), (DHA)

HDP BİNASININ AÇILIŞINI PROTESTO EDEN GRUP, POLİSLE ÇATIŞTI

MUĞLA’nın Fethiye İlçesi’nde HDP İlçe Binası’nın açılmasını protesto eden bir grup, gece işyerlerini taşlayarak, polisle çatıştı.

Fethiye’de geçen pazar günü Halkların Demokratik Partisi’nin ilçe binasının açılmasını protesto eden grup, eylemlerine bu gece de devam etti. Saat 23.00 sıralarında Patlangıç Mahallesi Baha Şıkman Caddesi’nde toplanan yaklaşık 200 kişilik grup, barikatlar kurarak caddeyi trafiğe kapattı. Çevreden topladıkları odun ve çöpleri yakan grup, çöp konteynırlarını da ateşe verdi. Çevik kuvvet ekiplerinin yoğun güvenlik önlemi aldığı ilçede, eylemciler bazı işyerlerini taşladı. Polisin müdahalesi üzerine göstericiler, ara sokaklara kaçtı. Polise havai fişek ve taşlarla saldıran protestoculara, güvenlik güçleri gaz bombası, biber gazı ve tazyikli suyla karşılık verdi. Polis, uzun süre ara sokaklarda eylemcileri kovaladı. Eylemler sırasında 50’ye yakın gösterici gözaltına alındı. Polisin müdahalesi sırasında attığı gaz bombası ve biber gazından mahalle sakinleri de etkilendi. Göstericilerin yaktığı çöp konteynırları TOMA’lardan su püskürtülerek söndürüldü. Fethiye’de olaylar halen devam ediyor.

Yorumlar