3 aydır okulda internet yok, TEOG'a giren öğrenciler tercih yapamıyor

Osmaniye’nin Bahçe ilçesine bağlı Yukarı Karderesi köyünde bulunan Veli Keleş İlköğretim Okulu’nda 110 gündür internet ve telefonlar kesik. Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin yol çalışmalarından sonra internet ve telefonun kesildiğini...

Google Haberlere Abone ol
3 aydır okulda internet yok, TEOG'a giren öğrenciler tercih yapamıyor

Osmaniye’nin Bahçe ilçesine bağlı Yukarı Karderesi köyünde bulunan Veli Keleş İlköğretim Okulu’nda 110 gündür internet ve telefonlar kesik. Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin yol çalışmalarından sonra internet ve telefonun kesildiğini belirten İl Genel Meclis Üyesi İbrahim Akkuş, 110 gündür internetlerinin kesik olduğunu belirtti. Türk Telekom yetkililerinin arızayı giderme adına kendilerinden iş makinesi talep ettiğini belirten Akkuş, makineyi vermelerine rağmen arızayı bulamadıklarını söyledi. Türk Telekom yetkililerinin bütün yolu kazıyarak arızayı bulmak isteyince, yolun tamamının tahrip olacağını belirten Akkuş, yeni bir hat istediklerini ancak netice alamadıklarını söyledi. İbrahim Akkuş, Okul idaresinin 21 Mart tarihinde arıza kaydı yaptırdığını ancak netice alınamayınca, Okul idaresinin BİMER’e de iki defa müracaat etmesine rağmen internet sıkıntısının çözülemediğini belirtti. TEOG sonuçlarının açıklandığını belirten İl Genel Meclis Üyesi Akkuş, internet olmadığı için, TEOG sınavına giren öğrencilerin tercih yapmak istedikleri okulların taban puanlarını öğrenemediklerini, arızanın çözülemediği takdirde öğrencilerin tercih yapamayacağını dile getirdi. Akkuş, "Yetkililerimizin biran önce çözüm bulmasını istiyoruz.” dedi.

Yukarı Karderesi köyü Muhtarı Ali Akyüz ise okul ile beraber bütün köyde internet olmadığını belirterek, öğrenci ve öğretmenlerin cep telefonları ile bilgisayara bağlanarak internet ihtiyacını gidermeye çalıştıklarını ancak, pahalı ve verim alamadıklarını söyledi. Türk Telekom'a müracaat yaptıklarını belirten Muhtar Akyüz, TT yetkilililerinin kendilerine imza toplamaları halinde, arızayı daha üst mercilere götüreceklerini belirtti. Muhtar Akyüz, "21.yüzyıldayız, üç-dört aydır internetimiz kesik, öğrencilerimiz tercih yapamayacak, şikâyetçiyiz." diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar