3. Avrupa Çocuk Filmleri Festivali başladı

Antalya’da çocuklara sömestr tatilinde karne hediyesi olarak gerçekleştirilen 3. Avrupa Çocuk Filmleri Festivali başladı.

Google Haberlere Abone ol
3. Avrupa Çocuk Filmleri Festivali başladı

Antalya’da çocuklara sömestr tatilinde karne hediyesi olarak gerçekleştirilen 3. Avrupa Çocuk Filmleri Festivali başladı. 1 Şubat’a kadar sürecek festival kapsamında Avrupa Birliği üyesi Almanya, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Macaristan, İsveç yapımı çizgi filmler ücretsiz gösterilecek.

    Antalya, Yenimahalle, Aksu Atatürk Çocuk kültür merkezlerinde gerçekleşecek festivalle çocuklar tatilde verimli zaman geçirme ve film izleme imkanı bulacak.

    Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ve Avrupa Birliği (AB) Bilgi Merkezi’nin ortaklaşa gerçekleştirdiği festivalin açılışında konuşan Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Adem Akyürek, “4 tane Çocuk Kültür Merkezi bulunuyor. Buralarda çocuklara branş derslerinin yanı sıra kültürel faaliyetler gerçekleştiriliyor. Yakın zamanda hafta sonlarında çocuklar için liderlik kampları düzenlenecek. Yarıyıl tatilini dolu dolu geçirmeniz için etkinlikler düzenliyoruz.” diye konuştu.

    Geleceğin büyükleri olan çocuklara her zaman önem verdiklerini belirten ATSO Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Mutlu da, “Çocuk ve Çiçek temasıyla 2016 yılında EXPO etkinliği gerçekleştirilecek. Antalya sokaklarının her zaman çocuk sesleriyle çınlamasını istiyoruz.” dedi. CİHAN

Yorumlar