29 bin 620 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi

Erzincan Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekiplerinin, sigara kaçakçılarına yönelik yaptığı iki ayrı çalışmada, toplam 29 bin 620 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi. Kaçakçılara...

Google Haberlere Abone ol
29 bin 620 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi

Erzincan Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekiplerinin, sigara kaçakçılarına yönelik yaptığı iki ayrı çalışmada, toplam 29 bin 620 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi.

Kaçakçılara yönelik çalışmanın ilki, Erzincan-Erzurum kara yolu uygulama noktasında gerçekleştirildi. Akşam saatlerinde uygulama noktasında kaçakçılara yönelik çalışma yapan KOM ekipleri, sürücülüğünü M.B.'nin (27) yaptığı, içerisinde A.Y. (32) ve K.Y. (30) isimli şahısların da bulunduğu Ağrı plakalı otomobili durdurdu. Aracın arka koltuğu ve bagaj zemininin altına gizlenmiş vaziyette değişik markalarda toplam 14 bin 580 paket kaçak sigara ele geçirildi. M.B., A.Y. ve K.Y. isimli şüpheliler hakkında ‘5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanununa Muhalefet’ suçundan adli işlem başlatıldı.

Sigara kaçakçılara yönelik çalışmalarını sürdüren KOM ekipleri; Erzincan-Erzurum yolu üzerinde bulunan uygulama noktasında yaptıkları çalışmada, şüphe üzerine Ankara plakalı kamyoneti durdurdu. Kamyonette yapılan aramada ise değişik markalarda 15 bin 40 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi. Konu ile ilgili olarak M.G. (42) ve E.Ş. (44) isimli şüpheliler hakkında ‘5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu'na Muhalefet’ suçundan adli işlem başlatılırken, her iki çalışmada toplam 29 bin 620 paket kaçak sigara ele geçirildi.

CİHAN

Yorumlar