28 Şubat mağduru gencin cezasının onanması protesto edildi

28 Şubat sürecinde 14 yaşındayken tutuklanıp idamla yargılanan ve yaklaşık 10 yıl cezaevinde yattıktan sonra iki yıl önce özgürlüğüne kavuşan Yakup Köse’nin, cezasının Yargıtay tarafından onanması bir grup tarafından protesto edildi.

Google Haberlere Abone ol
28 Şubat mağduru gencin cezasının onanması protesto edildi

28 Şubat sürecinde 14 yaşındayken tutuklanıp idamla yargılanan ve yaklaşık 10 yıl cezaevinde yattıktan sonra iki yıl önce özgürlüğüne kavuşan Yakup Köse’nin, cezasının Yargıtay tarafından onanması bir grup tarafından protesto edildi. Adliyenin önüne ‘Adalet öldü’ yazılı siyah tabut bırakan grup, slogan atıp açıklama yaptıktan sonra olaysız dağıldı.

28 Şubat'ta 14 yaşındayken tutuklanıp idamla yargılanan ve yaklaşık 10 yıl cezaevinde kaldıktan sonra iki yıl önce özgürlüğüne kavuşan Yakup Köse'nin 2000 yılında cezaevlerine yapılan operasyon sırasında askere karşı isyan ve yangın çıkarma suçlarından yargılandığı davada aldığı ceza Yargıtay tarafından onandı. Yakup Köse'nin bu kararla 7 ila 11 yıl arası hapis yatması bekleniyor.

Kendilerine 23 Şubat Gençlik Hareketi adını veren yaklaşık 50 kişilik grup Yargıtay’ın verdiği kararı protesto etti. Siyah tabut üzerine ‘Adalet öldü’ yazan grup, ’28 Şubat devam ediyor, Yakup Köse ve 28 Şubat mağdurlarına adalet!’ yazılı pankart açtı.

Yakup Köse’nin tekrardan cezaevine girecek olmasını adaletsizlik olarak nitelendiren Yazar Cihan Aktaş, “Adaletin sandığının öldüğünü görmek istemezdim. Ben halen umutluyum. Bir medeniyet kendi çocuklarını yiyerek gerçekleşmez. Yargıdan umutluyum halen. Umutsuz olmak istemiyorum. Gerçekten medeniyet kuracaksak, çocuklarımıza karşı daha merhametli olacaksak bir hukuk sistemi düşünmeliyiz. Yakup tek değil. Sadece kendi yaşadığımız haksızlıkları görmeyelim.” dedi.

Slogan atan grup, adliyenin önüne siyah tabut bıraktıktan sonra olaysız dağıldı.
CİHAN

Yorumlar