28 Şubat mağdurlarının yeniden yargılanması isteği

Gümüşhane'deki 18 sivil toplum kuruluşunun temsilcisi, 28 Şubat mağdurlarının yeniden yargılanmasını istedi.

Google Haberlere Abone ol
28 Şubat mağdurlarının yeniden yargılanması isteği
Gümüşhane'de faaliyet gösteren 18 sivil toplum kuruluşunun temsilcisi, 28 Şubat mağdurlarının yeniden yargılanması talebinde bulundu.

Sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin imzasının yer aldığı açıklamada, 28 Şubat sürecinde, kendisine alan açmak isteyen Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) hakimleri ile sürecin aktörlerinin işbirliği sonucunda insanların haksız yere mahkum edildikleri ve yıllarca hapiste çile çektikleri belirtildi.

"Emniyet ve yargıya çöreklenerek Müslümanlara iblisçe tuzaklar kuran, kumpaslar hazırlayan, binlercesini sahte bilgi ve belgelerle zindanlara dolduran zihniyetin FETÖ olduğu bugün çok net bir şekilde anlaşılıyor" ifadesinin kullanıldığı açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Özellikle mütedeyyin Müslümanlara tuzaklar kurarak, uydurma kayıtlarla delillerle yüzlercesini müebbet hapse mahkum eden FETÖ'nün emniyet ve yargı oluşumlarında bulunanların hemen hepsi cezaevlerini doldurmuş durumda bugün. Söz konusu bu paralel örgütün Ergenekon ve Balyoz davaları kapsamında 'darbeci' diyerek mahkum ettiği ne kadar kişi varsa yeniden yargılanma yolu açılarak hemen hepsi serbest bırakıldı. Hatta bunlardan birçoğu da bugün devletten milyonlarca lira tazminat almaya başlamış durumda iken 28 Şubat ve FETÖ'nün mağdur ettiği her kesimden Müslümanın haksız yere zindan hayatına devam ediyor olması asla kabul edilebilir bir durum değildir."

"Şimdi bu korkunç çarpıklık ve zulüm ortayerdeyken, bu mazlum ve mağdurların yeniden yargılanmaları hususunda henüz somut bir adım atılmamış olması nedeniyle yetkililere sesleniyoruz." ifadesinin yer aldığı açıklamaya, şöyle devam edildi:

"Gelin hep birlikte bu kanayan yaraya parmak basalım, merhem olalım. Uğranılan haksızlık sonucu dağılan ve darda kalan yüzlerce ailenin feryatlarına kulak verelim. 28 Şubat ve FETÖ mağduru bu aileler hiç kimseden af dilenmiyor, lütuf ve ihsan istemiyor sadece adalet istiyor, mağdurların yeniden yargılanmasını talep ediyor. Gümüşhane sivil toplum kuruluşları olarak, 28 Şubat ve FETÖ mağduru Müslümanların uğradığı bu zulmün sona ermesi için yeniden yargılanmalarının önü açılarak gerçek adaletin tecelli etmesini diliyoruz."

Açıklamaya, Cihannüma, Gümüşhane İktisadi ve Kültürel Kalkınma Derneği, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği, Şuurlu Öğretmenler Derneği, Ensar Vakfı, İlim Yayma Cemiyeti, Birlik Vakfı, Anadolu Gençlik Derneği, Türkiye Gençlik Vakfı, Yeşilay, Genç Memur-Sen, İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı, Tüketici Hakları Derneği, Yardımeli Derneği, Memur-Sen, Diriliş Nesli İmam Hatip Mezunları Derneği, Hayrat İnsani Yardım Derneği ile Peygamber Sevdalıları Platformu Gümüşhane Temsilciliği destek verdi.

Yorumlar