28 Şubat davasının tutuklu sanıkları cezaevinden tahliye oldu

28 Şubat sürecinde, hükümeti devirmeye teşebbüs ettikleri iddiasıyla tutuklu yargılanan 5 sanık Ankara Sincan Cezaevi’nden tahliye oldu.

Google Haberlere Abone ol
28 Şubat davasının tutuklu sanıkları cezaevinden tahliye oldu

28 Şubat sürecinde, hükümeti devirmeye teşebbüs ettikleri iddiasıyla tutuklu yargılanan 5 sanık Ankara Sincan Cezaevi’nden tahliye oldu. Emekli Tümgeneral Erol Özkasnak ve Emekli Tuğgeneral İdris Koralp, cezaevi çıkışında kendisini bekleyenlerle selamlaştı. Orgeneral Çevik Bir ile emekli Tümgeneral Kenan Deniz, basın mensuplarına görüntü vermeden cezaevinden ayrıldı.

Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden 103 kişi hakkında açılan davada mahkeme heyeti, rutin tutukluluk incelemelerinin ardından tüm sanıkların tahliyesine karar verdi. Bu kararın ardından halen Ankara Sincan Cezaevi’nde tutuklu bulunan emekli Orgeneral Çevik Bir, Emekli Orgeneral Çetin Doğan, emekli Tümgeneral Erol Özkasnak, emekli Tümgeneral Kenan Deniz ve Emekli Tuğgeneral İdris Koralp tahliye edildi. Böylece 28 Şubat Davası'nda tutuklu sanık kalmadı.

Ankara Sincan Cezaevi’nden tahliye olan sanıklar büyük sevinç yaşadı. Serbest kalanları cezaevi kapısında aileleri gözyaşları eşliğinde karşıladı. Öte yandan, Emekli Tümgeneral Erol Özkasnak ve Emekli Tuğgeneral İdris Koralp, cezaevi çıkışında kendisini bekleyenlerle selamlaştı. Emekli generaller basın mensuplarının sorularını cevapsız bıraktı. Orgeneral Çevik Bir ile emekli Tümgeneral Kenan Deniz basın mensuplarına görüntü vermeden cezaevinden ayrıldı.

Davada yargılanan Çetin Doğan’ın ise, Balyoz Davası kapsamında yargılandığı için tutukluluğu devam ediyor. Mahkeme heyeti, duruşmayı 7 Ocak 2014’e erteledi.

CİHAN

Yorumlar