28 Şubat davasında Süleyman Demirel beyanda bulunmak isterse dinlenecek

28 Şubat sürecinde, hükümeti devirmeye teşebbüs ettikleri iddiasıyla 103 kişi hakkında açılan davanın 66. duruşması sona erdi. Mahkeme dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’i beyanda bulunmak isterse dinlenmesine karar verdi. 5. Ağır...

Google Haberlere Abone ol
28 Şubat davasında Süleyman Demirel beyanda bulunmak isterse dinlenecek

28 Şubat sürecinde, hükümeti devirmeye teşebbüs ettikleri iddiasıyla 103 kişi hakkında açılan davanın 66. duruşması sona erdi. Mahkeme dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’i beyanda bulunmak isterse dinlenmesine karar verdi.

5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada müştekilerin beyanları alındı. Müşteki avukatlarından biri, beyanını veren müşteki Reşat Petek’e “Binlerce mağdurdan bahsettiniz. O mağdurlar niye bu duruşmaya katılmıyor” sorusunu yöneltti. Petek’te soruya şu şekilde cevap verdi: “Bu bir kamu davasıdır. Herhalde cumhuriyet savcısı bu işi takip eder diye katılmadıklarını düşünüyorum. Onlar sokağa çıkıp polis taşlamadı, TOMA’ları taşlamadı.”

Sanıklardan Abdullah Kılıçaslan, Reşat Petek’in askeri hainlikle suçladığı ve kendisi de emekli asker olduğu için suç duyurusunda bulunacağını söyledi. Ayrıca beyanları alınan müştekiler şikayetçi olduklarını ve davaya katılmak istediklerini bildirdiler.

Taleplerini ileten sanık avukatları ise müvekkillerinin suç tarihlerinde görevli oldukları nedeni ile Anayasa Mahkemesi’nde yargılanıp yargılanmayacağı hususunun görev yönünden değerlendirilmesinin yapılmasını istediler. Sanık avukatları ayrıca sanık dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in dinlenmesini istedi. AYM’de yargılanma konusunu mahkemenin takdirine bırakan savcı ise davanın ağır cezada devam etmesi halinde Süleyman Demirel’in dinlenmesini istedi.

Beyanda bulunmak isterse Süleyman Demirel’in dinlenmesine karar veren mahkeme Anayasa Mahkemesi’nde yargılanıp yargılanmayacağı hususunun görev yönünden değerlendirilmesinin yapılmasını istemini reddetti. Mahkeme duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

CİHAN

Yorumlar