'28 belediyeye görevlendirmesi zorunluluktu'

Aktay, KHK ile 28 belediyeye görevlendirme yapılmasının isteyerek değil, zorunluluk dolayısıyla yapıldığını belirtti.

Google Haberlere Abone ol
'28 belediyeye görevlendirmesi zorunluluktu'
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile belediyelere görevlendirme yapılmasına ilişkin, "Belediyeler tarafından teröre destek verildiği aşikar hale gelmişse, merkezi yönetim olarak bizim buna sessiz kalmamız elbette ki söz konusu olamaz." dedi.

Seçim sürecinde terör örgütü PKK mensuplarının silahla seçmeni tehdit ettiğini, bunun sonucunda bazı milletvekillikleri ve belediyelerin kazanıldığını anlatan Aktay, hükümetin sadece merkezi yönetim değil, yerel yönetimlerden de sorumlu olduğunu kaydetti.

"Teröre destek için kanalize ediliyor"

Aktay, hükümetin, merkezi yönetimden alınan paraların halka hizmet olarak ulaştırılmasını temin etmek ve denetlemek gibi bir sorumluluğunun bulunduğunu vurgulayarak, "Belediyeler tarafından teröre destek verildiği aşikar hale gelmişse, merkezi yönetim olarak bizim buna sessiz kalmamız elbette ki söz konusu olamaz. Merkezi yönetimden aldıkları bütçenin normalde belediyecilik anlamında yüzde 60-70'ini yatırımlara sevk etmenin yükümlülükleri varken, yatırımlara sevk edilen miktar neredeyse, yüzde 3'e düşmüş durumdadır. Geriye kalan ya 'personel gideri' deniyor ya da başka örtülü giderlerden direkt teröre destek vermek için kanalize ediliyor." diye konuştu.

Belediyelere merkezi yönetimin gönderdiği paraların millete ait olduğunu aktaran Yasin Aktay, "Bu millet, 'Hükümet neden bunlara göz yumuyor.' diye şikayet ediyor. Biz burada halkımıza hizmet etmekle sorumluyuz. Çöpün toplanmaması, sokaklarda çukurların kazılması ve belediyelerin teröre verdiği destek de yine bize soruluyor. Biz bunlara dur demek zorundayız." ifadelerini kullandı.

Yorumlar