250 kiloluk fil hastası, 4 ayda 28 kilo verip ayağa kalktı

Mersin'in Silifke ilçesinde yakalandığı fil hastalığı nedeniyle 250 kiloya ulaşan Ömer Tok (53), uygulanan tedaviyle 222 kiloya düştü. Sökün Mahallesi'nde ikamet eden Tok'un yardım beklediğini öğrenen İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri,...

Google Haberlere Abone ol
250 kiloluk fil hastası, 4 ayda 28 kilo verip ayağa kalktı

Mersin'in Silifke ilçesinde yakalandığı fil hastalığı nedeniyle 250 kiloya ulaşan Ömer Tok (53), uygulanan tedaviyle 222 kiloya düştü. Sökün Mahallesi'nde ikamet eden Tok'un yardım beklediğini öğrenen İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, gerekli tedavinin yapılması için girişimde bulunmuştu.

    Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin de katkısıyla uygulanan tedavi kapsamında yaklaşık 4 ay önce doktor kontrolüne alınan Tok, aradan geçen sürede tedaviye olumlu cevap verdi. Tedavisinin büyük bölümü evde yapılan Tok'un, 250 kilodan 222'ye kadar düştüğü belirtildi.

    Ömer Tok'un kontrolleri için bugün sabah Silifke İlçe Sağlığı Müdürlüğü'nce il merkezinden obezite ambulansı istendi. Ekiplerce Silifke Devlet Hastanesi'ne götürülen Tok, sağlık ekipleri ve çevredeki vatandaşların yardımıyla sedye ile güçlükle ambülansa taşındı.

    Uzun süredir yatağa bağlı olarak yaşadığını belirten Tok, daha önceleri yerinden bile kalkamazken, son 4 ayda yaptığı rejim ve verilen ilaçlar sayesinde az da olsa yürüyebildiğini söyledi. Tok, 28 kilo verdiğini ve kalan kiloları da vererek normal insanlar gibi hareket etmek istediğini dile getirdi. Tok, "İlaçla tedavi oluyorum. Bu nedenle gelen ekiplerce hastaneye götürülüp idrar ve kan alınarak tetkiklerim yapılıyor. İnşallah kısa zamanda kilolarımdan kurtulurum." dedi.

    Silifke Devlet Hastanesi'ne getirilerek ambulans içerisinde doktorlar tarafından muayene edilen ve tahlilleri yapılan Tok, yine aynı ambulans ile evine geri götürüldü.

    Çok zor günler yaşadıklarını belirten eşi Emine Tok ise "Yıllardır eşimin ihtiyaçlarını karşılıyorum. Kendi annem babamın yanına bile gidemiyorum. Köyümüzde bir cenaze olsa bırakıp gidemiyorum. Şimdi eşimi tedaviye götürüyoruz. İnşallah bir çare bulunur." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar