25 yıl taşıdığı öğrencilere durak oldu

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü’ne (TİGEM) bağlı Amasya Gökhöyük Tarım İşletmesi’nde 25 yıl öğrenci ve personel taşıyan otobüs, artık durak olarak hizmet veriyor.Amasya il merkezine 23 kilometre uzaklıkta bulunan işletmeye...

Google Haberlere Abone ol
25 yıl taşıdığı öğrencilere durak oldu

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü’ne (TİGEM) bağlı Amasya Gökhöyük Tarım İşletmesi’nde 25 yıl öğrenci ve personel taşıyan otobüs, artık durak olarak hizmet veriyor.

Amasya il merkezine 23 kilometre uzaklıkta bulunan işletmeye 1974 yılında gönderilen ‘Mavi Melek’ isimli otobüs, yıllar boyunca binlerce öğrenci ve personel taşımacılığında kullanıldı. 1998 yılında hurdaya ayrılan otobüs, personelin ve öğrencilerin talebi doğrultusunda tekrar bakımdan geçirilerek, Gökhöyük Tarım İşletmesi Müdürü Mustafa Kasap’ın da onayı ile 3 gün önce durak olarak hizmete başladı.

Gökhöyük Tarım İşletmesi’nin en eski çalışanlarından Ahmet Karakulluk, 1943’lü yıllarında kurulan işletmeye gönderilen bütün araçlara o zamanlarda isim taktıklarını söyledi. “Karakulluk, “Bundan önce de bir otobüsümüz vardı onun adı da ‘Sarı Kız’dı. Daha sonra bu otobüs geldi buna da ‘Mavi Melek’ ismini koyduk. Burada otobüs durağına ihtiyacımız vardı, emektar otobüsümüz şu anda ‘Mavi Melek Otobüs Durağı’ olarak hizmet vermeye devam ediyor.” dedi.

Karakulluk, 1998 yılına kadar hizmet eden otobüsün binlerce öğrenci ve işçiyi taşıdığını söyledi. Karakulluk, “Bu otobüste binlerce öğrencinin anısı vardır. Otobüsümüz 15 yıldır atıl durumda bekliyordu. Bizler de bu kadar insan üzerinde emeği olan otobüsün çürümesine göz yummak istemedik ve durak olarak kullanmaya karar verdik. Müdürümüzün de onayı ile ‘Mavi Melek’ bu şekilde hizmete devam edecek.” diye konuştu.

Gökhöyük Tarım Melek Lisesi öğrencilerinden Ümit Kaya ise “Yozgat’tan geldim yatılı okuyorum. Daha önce yağmurlu ve karlı havalarda bizlere duraksız beklemek sıkıntı oluyordu. Çiftlik müdürümüze çok teşekkür ediyorum. Böyle bir aracı bu şekilde değerlendirdiği için. Bizce çok güzel bir hizmet oldu.” diye ifade etti.

Öğrenci Alperen Tokgöz de “Üç yıldır bu okulda okuyorum. Bu otobüs bir kenarda duruyordu. Şimdi ise hizmete konuldu çok güzel oldu.” ifadesini kullandı.

CİHAN

Yorumlar