25 yaşındaki genç, yedi ayda 60 kilo verdi sağlığına kavuştu

Burdur’un Bucak ilçesinde yaşayan ve aşırı kiloları yüzünden sağlığı bozulan 25 yaşındaki Engin Bakacak yedi ayda 60 kilo vererek sağlığına kavuştu.Kendi yöntemleri ile diyet yapmaya başlayan ancak başarılı olamayan Engin Bacanak...

Google Haberlere Abone ol
25 yaşındaki genç, yedi ayda 60 kilo verdi sağlığına kavuştu

Burdur’un Bucak ilçesinde yaşayan ve aşırı kiloları yüzünden sağlığı bozulan 25 yaşındaki Engin Bakacak yedi ayda 60 kilo vererek sağlığına kavuştu.

Kendi yöntemleri ile diyet yapmaya başlayan ancak başarılı olamayan Engin Bacanak Memorial Antalya hastanesi'ne başvurdu. Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uz. Dr. Gökhan Yazıcıoğlu tarafından yapılan muayenenin ardından, yapılan test sonuçlarında insülün seviyesinde yükselme ve karaciğerde yağlanma olduğu tespit edildi. Diyetisyen Berna Ertuğ tarafından verilen diyet programını uygulamaya başlayan Bakacak, 7 ayda 60 kilo verdi.

Daha önce kendi kendine uyguladığı diyetle sadece ekmek yemediğini, fakat bu şekilde daha fazla kilo aldığını belirten Bacanak, “Diyetisyen tarafından verilen programı görünce, daha önce ne kadar yanlış beslendiğimin farkına vardım. Örneğin diyet programında her öğünde ekmek tüketmem gerekiyordu Daha az ama besin değeri yüksek gıdalarla gerçekten doyarak kilo vermeye başladım. İnsülin direncim ve karaciğerimdeki yağlanma normal seviyeye indi.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar