25. Uluslararası Kuş Cenneti Kültür ve Turizm Festivali başladı

Bandırma'da bu yıl 25'incisi düzenlenen Uluslararası Kuş Cenneti Kültür ve Turizm Festivali başladı. Bandırma Belediyesi tarafından bu yıl 25.si düzenlenen Uluslararası Bandırma Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivali, geleneksel hale gelen...

Google Haberlere Abone ol
25. Uluslararası Kuş Cenneti Kültür ve Turizm Festivali başladı

Bandırma'da bu yıl 25'incisi düzenlenen Uluslararası Kuş Cenneti Kültür ve Turizm Festivali başladı.

Bandırma Belediyesi tarafından bu yıl 25.si düzenlenen Uluslararası Bandırma Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivali, geleneksel hale gelen kortej yürüyüşüyle olumsuz hava koşullarına rağmen yoğun bir katılım altında gerçekleşti. Saat 18.00’da Liman AVM önünden başlayan kortej yürüyüşü birçok dernek, sivil toplum kuruluşu, kültür, sanat ve animasyon gösteri ekiplerinin şovlarıyla renkli görüntülere sahne oldu.

Festivalin açılışına Belediye Başkanı Dursun Mirza, CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Kent Konseyi Başkanı Selim Panç, sivil toplum örgütlerinin başkan ve yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Festival etkinleri kapsamında Türk Hava Kurumu Bandırma Şube Başkanlığı tarafından paramotor gösteri yapıldı. Kültür Merkezi önünde Abhaz Devlet Halk Dansları Topluluğu Şaratın Şov Grubu gösteri yaptı. Folklar gösterilerinin ardından Karşı Sanat Grubunun karma sergisi, Levent İlvan İntersia Sergisi, İlkay ve Özge Başak'ın Cennet Kuşları ve Bandırma Fotoğraf Sanat Derneği'nin 'Işığın büyüsü' isimli fotoğraf sergisi törenle açıldı.

Kalabalık bir davetli topluluğu nezdinde açılan sergiler festival sonuna kadar ziyarete açık kalacak. Sergilerin açılışında konuşan Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, "Festivaller insanlarımızın bir araya geldiği yoğun katılımlı programlarla kentin sosyal yaşamında yeni açılımlar sağlanırken kültür ve sanatın insan yaşamına kattığı değerleri sınırsızca özümseme konusunda ciddi kazanımlar sağlıyor" dedi. Sergi açılışı sonrası kortej ve vatandaşlar,BANFAD Dernek önünde festival kapsamında "Işığın Büyüsü"Fotoğraf sergisini gezdiler. BANFAD Derneğinin "Işığın Büyüsü"Fotoğraf sergisindeki fotoğraflar Soma'da hayatını kaybeden madencilerin ailelerine yardım olsun diye satışa konulurken sergiyi gezen Bandırma Belediye başkanı Dursun Mirza' gazeteciler "Soma yararına kaç fotoğraf alacaksınız ? dediklerinde Başkan Mirza "Önce bir fiyatına bakalım"dedi.

Daha sonra Başkan Dursun Mirza sergiden bir fotoğraf satın aldı.

CİHAN

Yorumlar