25 tonluk vinci kaldırmak için 244 tonluk vinç kuruluyor

Ankara'da 35 katlı bir otelin yapımı sırasında monte edilen ve sökülemeyen 25 tonluk vinci kaldırmak için çalışma başlatıldı. Otelin bulunduğu cadde trafiğe kapatılıp, çevre binalar boşaltıldı. Vinci kaldırmak üzere metrelerce uzunluktaki...

Google Haberlere Abone ol
25 tonluk vinci kaldırmak için 244 tonluk vinç kuruluyor

Ankara'da 35 katlı bir otelin yapımı sırasında monte edilen ve sökülemeyen 25 tonluk vinci kaldırmak için çalışma başlatıldı. Otelin bulunduğu cadde trafiğe kapatılıp, çevre binalar boşaltıldı. Vinci kaldırmak üzere metrelerce uzunluktaki 244 tonluk vinç kuruluyor.

Başkent'in lüks semtlerinden Gaziosmanpaşa’da yaklaşık 20 yıl önce yapımına başlanan Büyük Çankaya Oteli, sahibinin yaşadığı sorunlar nedeniyle hizmete giremedi. Ankara’nın dört bir yanından görülebilen 35 katlı binanın üzerinde unutulan vinç nedeniyle bina, Vinç Otel diye anılmaya başlandı. Çökme tehlikesi ve kamu güvenliğini tehdit ettiği iddiası ile birçok kez gündeme gelen vinç, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün 2010’daki talebinin ardından söküm aşamasına geldi.

Sabah saatlerinde başlayan söküm işlemleri için binanın yanına 244 tonluk vinç kurulmaya başlandı. Çalışma nedeniyle Uğur Mumcu Caddesi çift yönlü trafiğe kapatıldı. Vincin kurulduğu caddeye emniyet şeridi çekildi. Güvenlik gerekçesiyle çevre binalar ve iş yerleri boşaltıldı. Vatandaşların şaşkın bakışları arasında işçiler dev vinci kurmak için büyük çaba harcıyor. Alınan güvenlik önlemlerine rağmen vatandaşların, vincin kurulan bir kısmının altından geçmeyi sürdürmesi dikkat çekti.

CİHAN

Yorumlar