25 branşta açılan yaz spor okullarından 10 bin öğrenci faydalanıyor

Okulların tatile girmesi ile başlayan yaz tatil döneminde Bursa’da 55 merkez ve 25 branşta açılan yaz spor okullarından yaklaşık 10 bin öğrenci faydalanıyor.Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne...

Google Haberlere Abone ol
25 branşta açılan yaz spor okullarından 10 bin öğrenci faydalanıyor

Okulların tatile girmesi ile başlayan yaz tatil döneminde Bursa’da 55 merkez ve 25 branşta açılan yaz spor okullarından yaklaşık 10 bin öğrenci faydalanıyor.

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Gençlik Merkezleri ve tesisleri ziyaret ederek devam eden kurslarla ilgili bilgi aldı. Vali Karaloğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Osmangazi Gençlik Merkezi, Atıcılar Spor Vadisi'ndeki çok amaçlı spor salonu, tenis kortları ve olimpik yüzme havuzunda devam eden kurslarla ilgili çalışmaları yerinde inceledi. Karaloğlu, ayrıca velilere çocuklarını il müdürlüğüne bağlı gençlik merkezleri ve tesislerde açılan kurslara gönderme çağrısında bulundu. Bazı kursları tamamlayanlara da sertifikalarını veren Karaloğlu, özellikle Osmanlıca kursunu yakından takip etti.

10 BİN ÖĞRENCİ YAZ SPOR OKULLARINA GİDİYOR

İncelemelerin ardından kültürel ve sportif kurslarla ilgili açıklama yapan Vali Karaloğlu, Bursa genelinde 55 merkezde ve 25 branşta yaz spor okullarının başlatıldığını söyledi.

Vali Karaloğlu, 17 ilçede faaliyet gösteren 17 Gençlik Merkezi bünyesinde de Kur'an-ı Kerim okumadan, Osmanlıcaya fotoğrafçılıktan girişimciliğe kadar birçok branşta eğitim verildiğini hatırlattı. Karaloğlu, yaz boyunca 3 dönem halinde açılacak kursların ilk grubunda yaklaşık 10 bin 300 öğrencinin eğitim aldığını belirterek, “Biz bütün çocuklarımızın mutlaka yaz spor okullarından istifade etmesini istiyoruz. Bizim arzumuz şu, okul tatili süresince çocuklar sokakta başıboş kalmasın. Mutlaka ilgi duyduğu bir spor dalıyla ilgilensin, spor yapmanın disipliniyle hem dostluklar edinsin, hem de bir takımdaşlık ruhu kazansın.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar