25 Bin Lirayı Buldu, Sahibine Teslim Etti

Çocuklarının tedavisi için gittikleri Ankara'dan dönüşte, mola verdikleri tesiste içinde 25 bin lira olan çantayı unuttu.

Google Haberlere Abone ol
25 Bin Lirayı Buldu, Sahibine Teslim Etti

Çocuklarının tedavisi için gittikleri Ankara'dan dönüşte, mola verdikleri tesiste içinde 25 bin lira olan çantayı unutan Aksaraylı çift, eve döndüklerinde çantayı ve parayı bulamayınca önce hayal kırıklığı, ardından gelen telefonla büyük sevinç yaşadı. 

Çocuklarının tedavisi için yanlarına 25 bin lira alarak Aksaray'dan Ankara'ya giden öğretmen anne ve avukat baba, dönüşte Keskin yakınlarında bir tesiste mola verdi. Dinlendikten sonra yola çıkan aile, evlerine ulaştıklarında içinde para olan çantayı bulamayınca çantanın çalınmış olabileceğini düşündü. Ankara'dan dönüşte üzüntüye kapılan aile kısa süre sonra kendisini Kırıkkale Zaman Gazetesi dağıtıcısı Bülent Aktaş olarak tanıtan şahsın, kardeşinin iş yerinde bulduğu 25 bin lirayı kendilerine teslim edeceğini söylemesiyle mutlu oldu. 

Çocukları Ahmet Eren Şahin’in rahatsızlığı sebebiyle memleketleri Aksaray’ın Ortaköy ilçesinden Ankara’ya gittiklerini açıklayan Hacer Şahin o gün yaşadıklarını şöyle anlattı: "Ne olur ne olmaz diye üzerimize yüklüce para alarak yola çıktık. Oğlumuzun Ankara’da tedavisinden sonra tekrar memleketimize dönüşe geçtik. Dönüş sırasında yorulduk ve Kırıkkale’nin Keskin ilçesini geçtikten sonra Yemenin Yeri adlı bir işletmede dinlenmek için durduk. Bu arada bizi çok iyi karşıladılar. Paraların bulunduğu çantayı da yanımıza almıştım. Bunun farkına bile varmadım. Dinlendikten sonra tekrar yola çıktık. Memleketimiz Ortaköy’e vardığımızda çantayı bulamadık. İlk önce çalındığını sandık. Çantayı bulmaya çalışırken, biraz sonra telefon çaldı ve Bülent Aktaş adlı vatandaş çantanın kendilerinde olduğunu söyledi. Bunu duyunca dünyalar bizim oldu.” 

Paralarının helal olduğuna inandığını belirten Tahsin Şahin ise “Eşim ve benim bütün birikimim bu paraydı. Biriktirdiğimiz parayı çocuğumuzun tedavisinde kullanmak için parayı yanımıza aldık. Parayı kullanmaya gerek kalmadı. Çünkü tekrar geleceğini biliyordum. Bu parayı eşim ve ben yıllarca alın terimizle biriktirdik.” diye konuştu. 

Çantayı bulduklarında şeytanın sağ taraftan yaklaştığını, fakat buna kulak asmadıklarını belirten Bülent ve Yemen Aktaş adlı kardeşler de “Masanın üzerinde bir çanta gördük. Çantayı açıp baktığımızda içinde Euro ve Türk parası vardı. Bir de nüfus cüzdanı mevcuttu. Çantayı emniyetli bir yere koyduktan sonra hemen telefona sarıldık. Telefondakiler, çantanın bizde olduğunu duyunca mutlu oldular. Tekrar Kırıkkale’ye geldiler. Paralarını teslim ettik. Hem onlar hem de biz mutlu olduk. Üzerimizden büyük bir yük kalktı.” şeklinde konuştu.

Yorumlar