240 öğrenci Kars’ın tarihiyle tanıştı

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 2 yıl önce başlatılan ‘Seyyah Bizim İller Projesi’ devam ediyor. Proje kapsamında Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü proje kapsamında 2 bin 400 öğrenciyi Kars’a götürdü. Genç...

Google Haberlere Abone ol
240 öğrenci Kars’ın tarihiyle tanıştı

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 2 yıl önce başlatılan ‘Seyyah Bizim İller Projesi’ devam ediyor. Proje kapsamında Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü proje kapsamında 2 bin 400 öğrenciyi Kars’a götürdü. Genç Seyyahlar Kars Kalesi’ni ve Ani Harabelerini gezdi. Yapılan çalışma sayesinde toplam 500 öğrenci Kars’ı tanımış olacak.

Sabah saatlerinde yola çıkan genç seyyah kafilesi ilk olarak şehir turu yaptı. Daha sonra Kars Kalesi’ni gezerek bilgi alan öğrenciler oradan da Ermenistan’a sınır olan Ani Harabeleri'nin bulunduğu tarihi yerleşkeye geçti. Gençlik Merkezi yöneticilerinden Özgür Gür, “Proje dahilinde ilçelerdeki gençlere iller gezdiriliyor. İlçelerin ardından ilde bulunan gençler çevre illere götürülüp o illerin tarihi ile tanıştırılıyor. Bayburt, Iğdır ve Kars’tan da Erzurum’a misafirlerimiz geldi. Seyyah Ulu Çınarın İzinde projesi ile de 3 4 günlük geziler oluyor. Asıl amaç gençlerin tarihini bilmesidir. Dün kız kafilesi ile birlikte toplam 240 öğrenci Kars’a geldi. Rize ve Kars’a proje devam ediyor. Toplamda 500 civarı bir öğrencimiz bu illerimizle tanışacak.” dedi.

Gezi katılan öğrencilerden Harun Kaya şunları söyledi: “Bakanlığın projesi gerçekten güzel tamamen ücretsiz bir etkinlik. Fakat daha fazla yerler gezdirilmeli diye düşünüyorum. Bir ilde birkaç tarihi alan bulunuyor zaten. Umarım yeni projeler daha kapsamlı olur. Gençlik Liderlerimize ilgilerinden dolayı teşekkür ediyorum.”

CİHAN

Yorumlar