23 yaşında başkan olduğu MMO’ya, 33 yıl sonra belediye başkanı olarak geldi

Makine Mühendisleri Odası Adana Şubesi’nde 33 yıl önce başkanlık yapan Zeydan Karalar, odanın 22.

Google Haberlere Abone ol
23 yaşında başkan olduğu MMO’ya, 33 yıl sonra belediye başkanı olarak geldi

Makine Mühendisleri Odası Adana Şubesi’nde 33 yıl önce başkanlık yapan Zeydan Karalar, odanın 22. Dönem Danışma Kurulu’na Seyhan Belediye Başkanı olarak katıldı.

Adana Şube Başkanı Hüseyin Atıcı, danışma kurulunda çalışmalar hakkında bilgi verdi. Danışma Kurulu üyeleri arasında yer alan Seyhan Belediyesi’nin çiçeği burnunda Başkanı Zeydan Karalar söz aldı. Karalar, 1980 yılında Çukurova Üniversitesi Makina Mühendisliği’nden mezun olduğunu ve 1981’de 23 yaşında Makine Mühendisleri Odası Adana Başkanlığına seçilerek Türkiye’nin en genç oda başkanı unvanını elde ettiğini söyledi.

Zeydan Karalar, seçim sürecinde MMO Adana Şubesi Danışma Kurulu’na katıldığını ve bir sonraki danışma meclisine Belediye Başkanı olarak katılacağını ifade ettiğini anımsatarak şöyle konuştu: “Ben bu odada çok genç yaşta başkanlık yaptım, şimdi de belediye başkanı olarak bu kürsüden konuşmak nasip oldu. Makine mühendisliği benim hayalimdeki meslek. TMMOB ve MMO benim hayatımda çok önemli yeri var. Makine Mühendisi olarak Seyhan Belediyesi’ne hep birlikte çok güzel hizmetler yapacağız. Seyhan, Türkiye’nin örnek ilçesi olacak. Bu konuda kimsenin kuşkusu olmasın.”
CİHAN

Yorumlar