23 Nisan’da semazen sürprizi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin açılışının 94. yıldönümü, tüm yurtta olduğu gibi Sivas’ta da kutlandı.

Google Haberlere Abone ol
23 Nisan’da semazen sürprizi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin açılışının 94. yıldönümü, tüm yurtta olduğu gibi Sivas’ta da kutlandı. Kutlama programında sahne alan semazen performansıyla alkış aldı.

Sivas'ta kutlamalar Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasıyla başladı. Çelenk programında balonlarla oynayan çocuklar ilgi odağı oldu. Tören daha sonra Atatürk Kültür Merkezi’nde devam etti. Burada açılan görsel sanatlar sergisinin açılışının ardından Mevlana Ortaokulu tarafından hazırlanan kutlama programı ilgi gördü. Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından söz alan Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, “Bu Bayram bir yandan Türkiye’nin temellerinin atıldığı egemenliğin ilan edildiği bir gün, diye taraftan yarının büyükleri, geleceğin güvencesi, çocuklarımız için bir şenliktir.” dedi.

    Kutlamalar çerçevesinde Mevlana Ortaokulu çocukları tarafından hazırlanan ront gösterisi ve şiirlerin okunmasının ardından İstiklal Marşı tiyatro eşliğinde okundu. Wus-hu gösterisi ve okul korosu tarafından birbirinden güzel şarkıların seslendirildiği müzik şöleni büyük alkış aldı. Bütün müzik türlerinden örneklerin verildiği programda duman grubunun şarkıları da çalındı. Kafkas dansından da sergilendiği programda okul adının Mevlana olması nedeniyle sema gösterisi de sunuldu. Sahne alan küçük semazen performansıyla salondan alkış aldı.

    Tören Vali Alim Barut ve il protokolünün çocuklarla fotoğraf çektirmesiyle son buldu. Programa Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fatih Celaleddin Sağır, Belediye Başkanı Sami Aydın, İl Jandarma Komutanı Okşin Akşit ile il protokolü ve çok sayıda davetli katıldı. CİHAN

Yorumlar