23 Nisan’da da İşçi İdi, 1 Mayıs'ta da

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Gaziantep’te İstasyon Meydanı’nda düzenlenen programla kutlandı.

Google Haberlere Abone ol
23 Nisan’da da İşçi İdi, 1 Mayıs'ta da

Bugünü para kazanmak için çalışarak değerlendiren işçiler, yine objektiflerin kadrajına girdi. 23 Nisan’da simit satan 12 yaşındaki Hannan da, kutlamanın yapılması için sahneyi kuran işçi Fevzi Abacı da evine ekmek götürmek için alandaki yerini aldı.

İstasyon Meydanı’ndaki kutlamalara katılan 6’ncı sınıf öğrencisi 12 yaşındaki Hannan Yılmaz, simit tezgahını önce alana gelenlerin yol güzergahına kurdu. Daha sonra da kalabalık artınca alana girerek elindeki simitleri bitirmenin telaşına düştü. Kendisine armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda da tezgâhıyla simit satmaya çalıştığını anlatan Yılmaz, bugün de 1 Mayıs’ı fırsat bilerek satış yapmaya geldiğini söyledi. Ekmek parası kazanmak ve ailesine katkıda bulunmak istediğini dile getiren Yılmaz, kalabalığın arasında kayboldu.

Fevzi Abacı da yeğeni Samet’le birlikte kutlama organizasyonun yapılacağı sahneyi kurmak için alana geldi. Sahneyi kuran Abacı, sıcak havanın da etkisiyle kurduğu sahnenin altına girdi. Burada yeğeniyle birlikte döner ayran yerken objektiflere takıldı.

Yorumlar