23 Nisan kutlamalarına çocuklar kışlıklarıyla geldi

Kars'ta 23 Nisan Gençlik ve Spor Bayramı, her yıl olduğu gibi bu yılda soğuk havada kutlandı.

Google Haberlere Abone ol
23 Nisan kutlamalarına çocuklar kışlıklarıyla geldi

Kars'ta 23 Nisan Gençlik ve Spor Bayramı, her yıl olduğu gibi bu yılda soğuk havada kutlandı. Çocuklar etkinliğe kışlık kaban ve bereleriyle geldi.

    Hükümet konağı önünde gerçekleştirilen 23 Nisan kutlamaları, Vali Eyüp Tepe, 14. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Kenan Kalay ve Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta’nın öğrencilerin, gençlerin ve vatandaşların bayramını kutlamasıyla başladı. Bu yıl geçen yıllara kıyasla 6 Nisan’da vahşice işlenen cinayetle 9 yaşında hayata gözlerini yuman Mert Aydın olayından dolayı Kars’ta etkinlikler buruk kutlandı.

    Kafkas halk oyunlarının sergilendiği ve Mert Aydın'ın Okulu Ziya Gökalp öğrencilerinin dans gösterileri sunduğu programda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Alkış, "Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin, var oluş savaşımız Kurtuluş Savaşından hemen sonra 23 Nisan’ı çocuklarımız için bayram olması kararını alması çok manidardır." dedi.

    Soğuk hava nedeniyle programı seyretmeye gelen ailelerin çocuklarını sıkı sıkı giydirdikleri gözlendi. Her yıl bando takımının geçişi ile sona eren program bu yıl protokolün öğrencilerle halay çekmesi ve düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilerin ödüllendirilmesiyle sona erdi. CİHAN

Yorumlar