23 Nisan için ilk tören Anıtkabir'de düzenlendi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, Anıtkabir’de Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı.

Google Haberlere Abone ol
23 Nisan için ilk tören Anıtkabir'de düzenlendi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, Anıtkabir’de Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı.
Türkiye Büyük Millet Meclisi(TBMM) Başkanı Cemil Çiçek başkanlığındaki törene, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bakanlar ve milletvekilleri katıldı

TBMM Başkanı Cemil Çiçek başkanlığındaki heyet, Aslanlı Yol'dan yürüyerek Anıtkabir’e geldi. Çiçek, Anıtkabir’de Mustafa Kemal Atatürk’ün mozelesine çelenk koydu. İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından Çiçek ve beraberindeki heyet Misak’ı Milli müzesine geçti. Çiçek, Anıtkabir Defteri'ni imzaladı. Çiçek, buradaki mesajında ''İlk başkanlığını yaptığınız TBMM’nin 94. açılış yıl dönümünde, huzurunuzda bulunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. TBMM olarak Türkiye’nin gelişmesi ve kalkınması ve hedef olarak gösterilen muasır medeniyetler düzeyine çıkmak için çalışıyoruz. Mili mücadelenizde gösterdiğiniz büyük ruh, kalkınma idealiniz ve büyük başarılarınız, bize daima ilham vermektedir. Ülkemiz, hedeflerini gerçekleştirecek. Daha kalkınmış ve modern bir ülke olacaktır.Milli egemenlik anlayışını güçlendirmek, daha demokratik çoğulcu ve özgürlükçü bir ülke haline getirmek temel amacımızdır. Yaptıklarınız ve millete bıraktıklarınız için daima minnet ve şükran duyuyor, daha büyük işler yapmak içi kendimizde heyecan hissediyoruz. Aziz ruhunuz şad olsun.'' ifadelerine yer verdi. Heyet, daha sonra Anıtkabir'den ayrıldı.

Bu arada tören boyunca Başbakan Erdoğan ve muhalefet liderlerinin konuşmaması ve Genel Kurmay Başkanı Necdet Özel’in törene katılmaması dikkat çekti.

ÇOCUKLARA BALON, PAMUK ŞEKER

Anıtkabir, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için hazırlandı. Anıtkabir’e gelen çocuklara balon, pamuk şeker ile Atatürk ve Kurtuluş Savaşı’nın anlatıldığı çizgi romanlar dağıtıltı. Atatürk ve Çocuk Dergisi, Çanakkale Şehitleri kitabı, Atatürk’ün fotoğraflarından oluşan kartpostallar da çocuklara hediye edildi.
CİHAN

Yorumlar