'2024'e kadar Erzincan'ı eğitimde hak ettiği yere getireceğiz'

Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, kendilerine yeni bir hedef koyduklarını ve bu hedefe de ‘Eğitim şehri Erzincan’ sloganı ile ulaşacaklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
'2024'e kadar Erzincan'ı eğitimde hak ettiği yere getireceğiz'

Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, kendilerine yeni bir hedef koyduklarını ve bu hedefe de ‘Eğitim şehri Erzincan’ sloganı ile ulaşacaklarını söyledi. Gün, "‘Eğitim Şehri Erzincan 2014-2024’ dönemini kapsıyor. 2014 içinde bulunduğumuz yıl. 2024 Cumhuriyetimizin 100. yılının bir adım ötesi. Bu da çok anlamlı ve Erzincan’ın plaka numarası 24. Burada çok önemli hedefimiz var. '2014-2024 Eğitim Şehri Erzincan' sloganı ile yola çıkıp, 2024’e kadar bu çalışmalarımızı yerine getirip Erzincan’ı layık olduğu yere getireceğiz.” dedi.

Alt yapı çalışmalarında Erzincan’ın gerekli payı aldığını belirten Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, “İlimizde okul öncesinde okullaşma oranı yüzde 80’nin üzerinde. Türkiye ortalaması yüzde 65, aynı zamanda 36-66 yaş aralığı Türkiye ortalaması yüzde 29 iken, ilimizde yüzde 50 yaklaşmaktadır. Okullaşma oranına geldiğimizde ilkokul yüzde 100, ortaokul yüzde 100, orta öğretime geldiğimizde bu oran yüzde 98,58’dir. İlimizde öğretmen başına düşen öğrenci sayısı Otlukbeli ilçesinde 13, Kemaliye ilçesinde 10, Tercan ilçemizde 15, Çayırlı ilçemizde 14. Derslik başına düşen öğrenci sayısı ise ilkokullarımız 15, ortaokullarımız 21, genel liselerimiz 22, meslek liselerimiz 27. İlçelerimizden birkaç örnek vermek istiyorum. Tercan ilçemizde ilkokul derslik başına düşen öğrenci 17, ortaokul 17, lise 13. Otlukbeli ilçemiz ilkokul 20, ortaokul 19, lise ise 14. Bunların hepsinde anlaşılan, bizim fiziki altyapı ve gerekse insan kaynakları açısından ilimizde hiçbir problem gözükmemektedir. Burada bizim için hiçbir manada eksik diyebileceğimiz ya da bu verileri tam net bir şekilde karşılamayan tek şey kalıyor. Akademik başarı. Burada akademik başarı olarak ne yapabilirizin içerisinde, bizim için en önemli olan ve bundan sonra olanlar. Bizim burada akademik başarıyı elde edebilmek, Türkiye’de hak ettiğimiz yere gelebilmek için top yekun bir mücadele, top yekun bir çalışma içerisinde olmak durumundayız. Başta Milli Eğitim Müdürlüğümüz olmak üzere, ilimizin tüm kamu kurum ve kuruluşları, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları, basın ve bunların bütün paydaşlarıyla bir araya gelmek suretiyle çalışacağız. Milli Eğitim camiasından beklediğimiz tek şey var, akademik başarı. Akademik başarı elde edebileceğimiz okullarda özellikle akademik başarı üzerine yoğunlaşmamız lazım.” şeklinde konuştu.
Erzincan genelinde lise son sınıf öğrencilerin katılımı ile YGS benzeri bir sınav yapacaklarını belirten Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, “1 Mart 2014 günü saat 10:00 da YGS benzeri bir sınav yapacağız. Bu sınav aynı ÖSYM’nin bütün illerde yapmış olduğu sınavın benzeri. Bütün soru kitapçıklarımız hazır. Öğrenciler hangi okulda sınava girecek hazırlandı. Her öğrenci ayrı ayrı okullarda sınava girecek. Öğretmen arkadaşlarımız görevlendirildi. Bu öğrencilerimiz son prova şeklinde YGS öncesi son prova şeklinde sınava girecekler. Öğrencilerimize normal sınavda verilen ne gerekiyorsa hepsini vereceğiz. İlçelerimizde de bu sınav uygulanacak. Üzümlü ve Kemah ilçelerindeki öğrenciler buraya gelecek. Diğer ilçelerimizdeki öğrenciler kendi ilçelerinde bu sınava girecek.” diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar