2023 yılına kadar 13 bin kilometre demiryolu hatları işletmeye alınacak

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdür Yardımcısı İsa Apaydın, İstanbul- Eskişehir yüksek hızlı tren hattının yapımı tamamlanmış tez ve sertifikalarının çalışması bittikten sonra kısa süre içerisinde işletmeye...

Google Haberlere Abone ol
2023 yılına kadar 13 bin kilometre demiryolu hatları işletmeye alınacak

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdür Yardımcısı İsa Apaydın, İstanbul- Eskişehir yüksek hızlı tren hattının yapımı tamamlanmış tez ve sertifikalarının çalışması bittikten sonra kısa süre içerisinde işletmeye açılacağını ifade ederek, "2023 yılına kadar önümüzdeki 9 yıl içerisinde 3 bin 500 km yüksek hızlı, 8 bin 500 km hızlı ve 1000 km. konvansiyonel yeni demir yolu hatları yapılarak işletmeye alınması hedeflerimiz arasındadır." dedi.

Ankara Rixos Hotel'de yapılan ‘Emniyet ve Güvenlik’ seminerine, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdür Yardımcısı İsa Apaydın, UİC Yolcu Bölümü Müdürü Ignacio Barron de Angoiti, UİC İletişim Bölüm Müdürü Paul Veron ve davetliler katıldı. Hükümetin 2004 yılında hazırlanan ulaştırma ana plan stratejisinde demir yollarının diğer ulaşım modlarıyla entegreli şekilde öncelikli olarak geliştirilmesi gereken bir sektör olarak ele alındığını belirten Apaydın, "Demiryolları öncelikli sektör olarak ele alınması Türkiye bölgesel ve kıtalararası konumuyla yakından ilgilidir." açıklamasını yaptı.

"DEMİRYOLU DA OLACAK OLAN 3. BOĞAZ KÖPRÜSÜ EN KISA SÜREDE TAMAMLANACAK"

Türkiye hayata geçirdiği Marmaray, yapımı devam eden Bakü-Tiflis-Kars demiryolu ve içerisinde demiryolu da olacak olan 3. Boğaz köprüsü projelerinin de en kısa sürede tamamlanmasıyla birlikte bölgemizde makro anlamda kıtalararası demiryolu entegrasyonunun sağlanacağını ifade eden İsa Apaydın, "Bu projeler ile oluşturmakta olduğumuz batı- doğu yüksek hızlı tren, batı- güney hızlı ve yüksek hızlı tren koridorlarıyla orta doğuyu da Avrupa’ya bağlayacaktır. Diğer yandan Ankara- Eskişehir, Ankara- Konya, Konya- Eskişehir hatlarının işletmesinin açılmasıyla birlikte İstanbul- Eskişehir yüksek hızlı tren hattının yapımı tamamlanmış tez ve sertifikalarının çalışması bittikten sonra kısa süre içerisinde işletmeye açılacaktır. 2023 yılına kadar önümüzdeki 9 yıl içerisinde 3 bin 500 yüksek hızlı, 8 bin 500 hızlı ve 1000 km. konvansiyonel yeni demir yolu hatları yapılarak işletmeye alınması hedeflerimiz arasındadır." dedi.

"EMNİYET BİLİNCİNİN GELİŞTİRİLMESİ İÇİN İES MÜDÜRLÜKLERİ KURULDU"

Tüm bu gelişmeler ışığında teşekkülümüzün mevcut emniyet sistemine ilave olarak emniyet konularının tek elden organize edilmesi amacıyla AB direktiflerine ve dünyanın gelişmiş ülkelerinde uygulamaya başlanan ve kullanılmakta olan düzenlemelere dayanan emniyet yönetim sisteminin TCDD hayata geçirilmiştir şeklinde konuşan Apaydın sözlerine şöyle devam etti: "Emniyetin takibi ve iyileştirilmesi için geleceğe yönelik hedeflerin konulması, gerekli alanlardaki mevzuatın iyileştirilmesi ve geliştirilmesi uluslararası gelişmiş demiryolları ile bilgi iletişimin geliştirilmesi. Emniyet bilinci yaygınlaştırılması için 2012 yılından itibaren İES müdürlükleri kurulmuştur."

Güvenlik konusunda zor olaylara karşı sürekli alarmda olmanın güvenliğini vurgulamak olduğunu dile getiren Apaydın, "Bölgemizin özel konumunu dikkate alarak her türlü risk ve tehditle başa çıkma yeteneğine haiz güvenlik stratejilerini geliştirmek. Bu faaliyetleri ana unsuru haline getirmek için çalışmalar yapmakta, eğitim ve seminerler düzenlemekteyiz." ifadesinde bulundu.

Türkiye- İstanbul yüksek hızlı tren işletmesinin açılacağı arifesinde böyle bir seminerin burada düzenlenmesi ayrı bir önem taşıdığını vurgulayan Apaydın, "Katılımcı olan bütün arkadaşların buradaki katılımcılara konuşmacılarla tecrübelerin paylaşılması noktasında önemli katkılar sağlayacağını umuyorum." diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar