"2015’ten Sonra Açlık ve Yoksulluk Artacak"

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Türkiye’nin hedefinin 2015 yılından itibaren tüm çabalarının merkezinde yoksulluk ve açlıkla mücadele olacağını belirtti.

Google Haberlere Abone ol
"2015’ten Sonra Açlık ve Yoksulluk Artacak"

İşler, “Türkiye olarak 2015 sonrası gündemin olmazsa olmaz şartının insan merkezlilik olduğuna inanıyoruz. Yoksulluk ve açlıkla mücadele, insanca yaşamın gerektirdiği temel hizmetlere erişim olacak.” dedi.

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) tarafından düzenlenen “Eğilimler ve Yükselen Fırsatlar – Yeni Aktörlerin Bakış Açıları” adlı konferansa katıldı. Çırağan Sarayı’nda düzenlenen konferansta İşlerin yanı sıra, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı başkanı Helen Clark, TİKA Başkanı Serdar Çam ve değişik ülkelerden çok sayıda katılımcı yer aldı.

Konferansta konuşma yapan Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, 2015 den itibaren çalışmalarının başında Yoksulluk ve açlıkla mücadele, olacağını ifade etti. İşler sözlerini şöyle sürdürdü: “Özel sektör sosyal sorumluluk ve sürdürülebilir kalkınma bilinciyle bu sürece önemli katkı sağlayacaktır. İnsan kaynaklarının geliştirilmesi ve inovasyon yerel ekonomik kalkınma için önemli bir kaynak teşkil etmektedir. Hepimizin büyük bir memnuniyetle müşahede ettiği üzere, toplamda neredeyse büyük bir donör ülke kadar kaynak aktaran hayırsever örgütler ve Türkiye olarak da son dönemde işbirliğimizi artırdığımız sivil toplum kuruluşları, kalkınma işbirliğine önemli katkılar sağlamaktadır.

Türkiye olarak 2015 sonrası gündemin olmazsa olmaz şartının insan merkezlilik olduğuna inanıyoruz. Yoksulluk ve açlıkla mücadele, insanca yaşamın gerektirdiği temel hizmetlere erişim ve sağlıklı bir çevrede insanca yaşamı sürdürebilecek gelir getirici imkanların yaratılmasının tüm çabalarımızın merkezinde olması gerektiğini düşünüyoruz.”

Emrullah İşler, konferansın ardından Uluslararası Kalkınma Komitesi Başkanı Eriksol Heim ile özel bir görüşme gerçekleştirdi.

Yorumlar